Traja muži vykradli na Kysuciach chatu, kriminalisti ich do týždňa vypátrali, zadržali a obvinili


Foto: Traja muži vykradli na Kysuciach chatu, kriminalisti ich do týždňa vypátrali, zadržali a obvinili Foto: KR PZ Žilina

Kriminalistom z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Čadci sa podarilo v krátkom čase objasniť prípad vlámania do chaty a následnej krádeže vecí. Páchateľov vypátrali dôslednou operatívno-pátracou činnosťou, následne ich zadržali a obvinili z majetkovej trestnej činnosti.

„Vyšetrovateľ Policajného zboru obvinil 32-ročného Branislava, 35-ročného Juraja a 44-ročného Patrika z trestného činu porušovania domovej slobody v súbehu s trestnými činmi krádeže a poškodzovania cudzej veci v spolupáchateľstve,“ spresnil žilinský krajský policajný hovorca Radko Moravčík.

Obvinení muži sa mali začiatkom minulého týždňa v Čadci vlámať do chaty a z jej priestorov odcudziť rôzne náradie, oblečenie, rebrík aj alkohol. Majiteľovi nehnuteľnosti spôsobili viaceré škody, ktorých hodnota zatiaľ nebola presne vyčíslená.

Počas vyšetrovania boli niektoré z ukradnutých vecí zaistené, po vykonaní potrebných úkonov ich polícia vráti oprávnenej osobe. Presná výška škody bude vyčíslená do uzavretia vyšetrovania. 

„Vyšetrovateľ spracoval podnet na návrh na vzatie dvoch obvinených mužov (32, 35) do väzby. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,“ dodal hovorca polície.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina