38-ročná žena šoférovala auto s takmer tromi promile, za jazdu pod vplyvom alkoholu už raz bola stíhaná


Foto: 38-ročná žena šoférovala auto s takmer tromi promile, za jazdu pod vplyvom alkoholu už raz bola stíhaná Foto: KR PZ Žilina

Policajná hliadka v Bytči zastavila v utorok 8. júna ženu, ktorá jazdila na aute značne opitá. Pri dychovej skúške nafúkala hodnotu 1,26 mg/l čo je v prepočte 2,63 promile. Príslušníci vodičke na mieste obmedzili osobnú slobodu a zadržali jej vodičský preukaz.

Obvinená žena viedla osobné auto značky Peugeot po miestnej komunikácii v Bytči krátko pred 23:00 hod. Policajti ju zastavili v rámci bežnej kontroly.

„Obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky čelí 38-ročná Katarína. Počas kontroly sa podrobila dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,26 mg/l (2,63 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu,“ potvrdil žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.

Neskôr počas vyšetrovania sa zistilo, že obvinená žena bola za obdobný čin spáchaný pod vplyvom návykovej látky v predchádzajúcich 24 mesiacoch postihnutá. Poverený príslušník Policajného zboru skončil v tejto veci skrátené vyšetrovanie a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina