Od pondelka 7. júna nie je povinný respirátor vo vozidlách mestskej hromadnej dopravy, stačí použiť rúško


Foto: Od pondelka 7. júna nie je povinný respirátor vo vozidlách mestskej hromadnej dopravy, stačí použiť rúško Foto: ilustračné

Od pondelka 7. júna sa okres Žilina presunul do oranžovej úrovne COVID automatu, čo znamená ďalšie uvoľnenie protipandemických opatrení. Vďaka zlepšenej situácii bola zrušená povinnosť nosenia respirátora vo vozidlách mestskej hromadnej dopravy. Cestujúci tak môžu použiť klasické rúško, cez ktoré sa im ľahšie dýcha.

Naďalej však platia sprísnené opatrenia, ktorých cieľom je spomaliť šírenie nového koronavírusu. Nástup a výstup prvými dverami ako aj vstup do prednej časti vozidla je preto naďalej zakázaný.

Doplnkový predaj cestovných lístkov u vodiča je zrušený, Dopravný podnik mesta Žiliny (DPMŽ) preto odporúča nákup elektronického cestovného lístka prostredníctvom žltého označovača a platby platobnou kartou alebo nákup lístka vopred napríklad z predajného automatu, trafiky alebo cez SMS.

„V oblasti udržiavania hygienických opatrení robíme maximum, a preto interiér každého vozidla MHD je aj naďalej opakovane plošne dezinfikovaný a to vrátane podláh, okien, sedadiel a dopytových tlačidiel,“ informuje DPMŽ.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Dopravný podnik mesta Žiliny