23-ročný muž so zákazom šoférovania spôsobil dopravnú nehodu, po nej nafúkal 2,69 promile


Foto: 23-ročný muž so zákazom šoférovania spôsobil dopravnú nehodu, po nej nafúkal 2,69 promile Foto: ilustračné

Polícia v Čadci riešila v pondelok 31. mája prípad nezodpovedného vodiča, ktorý jazdil s autom aj napriek uloženému zákazu šoférovania. Mladý muž bol navyše ovplyvnený alkoholom a nabúral do zaparkovaných vozidiel.

Hliadka bola k dopravnej nehode privolaná v dopoludňajších hodinách, udalosť sa stala na ceste druhej triedy II/487 v okrese Čadca. 23-ročný mladík jazdiaci na aute značky ISUZU mal poškodiť až tri zaparkované  osobné motorové vozidlá.

„Po dopravnej nehode sa vodič podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 2,69 promile alkoholu v dychu.  Následnou lustráciou policajti zistili, že vodič má Okresným súdom v Čadci uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá,“ spresňuje Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline.

Pri dopravnej nehode našťastie nedošlo k zraneniu osôb. Poverený príslušník Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Čadci obvinil 23-ročného Michala z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky v súbehu s trestným činom marenia výkonu úradného rozhodnutia.


Polícia odhalila v uplynulom týždni 45 opitých vodičov

Počas uplynulého 21. týždňa tohto roka zaevidovala polícia na cestách v Žilinskom kraji celkom 45 podgurážených šoférov. Desať z nich nafúkalo hodnotu nad jedno promile, ďalších päť spôsobilo pod vplyvom alkoholu dopravné nehody.

Kontrolám sa nevyhli ani nemotoroví účastníci, tentokrát 16 cyklistom policajti namerali pozitívnu dychovú skúšku. Dvaja vodiči sa odmietli podrobiť dychovej skúške, na čo sa prihliada tak, ako by jazdili s jedným promile alkoholu.

Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Nielen z dôvodu, že ide o priestupok alebo trestný čin, ale najmä preto, že následky dopravných nehôd bývajú v mnohých prípadoch tragické a alkohol za volant nepatrí.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina