FOTO: K tartanovému oválu a skateparku na Bôriku pribudne nové multifunkčné ihrisko s tlmiacim povrchom


FOTO: K tartanovému oválu a skateparku na Bôriku pribudne nové multifunkčné ihrisko s tlmiacim povrchom
Galéria: 5 fotiek

Na hranici mestskej časti Bôrik so sídliskom Solinky prebieha výstavba ďalšieho športoviska. V areáli zrevitalizovaného ihriska na Oravskej ceste v týchto dňoch dokončujú stavbu nového multifunkčného ihriska so špeciálnym tlmiacim povrchom.

Ide o záverečnú fázu obnovy ihriska, ktorého súčasťou je tartanový bežecký ovál, skatepark, workoutové ihrisko a lezecká hala. Samospráve sa tak konečne podarí dobudovať rokmi nevyužívaný a zanedbaný areál. Aj keď rekonštrukcia areálu ešte nie je oficiálne ukončená, už dnes sa jednotlivé športoviská tešia vysokej popularite.

Obnova priestoru pri bývalej základnej škole Hliny VI. trvala približne dva roky, mesto Žilina odštartovalo rekonštrukciu a výstavbu športovísk v roku 2019. Ide o prvý spomedzi školských areálov, ktorý sa v Žiline dočkal obnovy za súčasného vedenia samosprávy.

Okrem multifunkčného ihriska pribudne v tejto lokalite aj vonkajšia lezecká stena, tá bude zhotovená na objekte lezeckej haly. V tomto prípade ale ide o súkromnú investíciu. Dokončenie oboch nových športovísk a ich odovzdanie do užívania sa predpokladá v najbližších týždňoch.

Mesto počíta s obnovou ďalších areálov, v súčasnosti sú pripravené projekty na športoviská pri základnej škole Martinská a Gaštanová. V priestore ihriska na Martinskej už v apríli začali aj prvé stavebné práce. V pláne je tiež revitalizácia areálu pri základnej škole Brodno.


Už niekoľko mesiacov prebieha tiež revitalizácia športového areálu Gymnázia Varšavská, tú financuje Žilinský samosprávny kraj. Do ôsmich mesiacov od začatia by mala prebehnúť prvá etapa, ktorej súčasťou bude 280-metrový atletický ovál so štyrmi dráhami a ihrisko.

Hracia plocha existujúceho trávnatého ihriska bude rozšírená na 76 x 38 metrov, výhodou je, že celý priestor vrátane atletickej dráhy bude umelo osvetlený prostredníctvom štyroch stožiarov. Časti areálu sa budú dať nasvietiť aj jednotlivo a po častiach.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu