Policajti namerali v Čadci vodiča idúceho dvojnásobnou rýchlosťou, po zastavení nafúkal pol promile


Foto: Policajti namerali v Čadci vodiča idúceho dvojnásobnou rýchlosťou, po zastavení nafúkal pol promile Foto: KR PZ Žilina

Policajti natrafili v uplynulých dňoch v Čadci na nezodpovedného mladého vodiča. Okrem nebezpečnej jazdy vysokou rýchlosťou bol navyše ovplyvnený aj alkoholom.

Hliadka namerala 26-ročnému mužovi na vozidle BMW rýchlosť 105 km/h v úseku s maximálnou povolenou rýchlosťou v obci 50 kilometrov za hodinu. Príslušníci predpísaným spôsobom vozidlo zastavili a vykonali u vodiča kontrolu.

Počas kontroly sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,28 mg/l čo je v prepočte 0,58 promile. Mladík si svojim nezodpovedným konaním a ohrozovaním ostatných účastníkov premávky spôsobil zbytočné problémy.

„Jednou z najčastejších príčin dopravných nehôd je nedodržiavanie pravidiel cestnej premávky, požitie alkoholu počas vedenia vozidla, nedodržiavanie ustanovených alebo obmedzených rýchlostí jazdy,“ spresňuje žilinská polícia na sociálnej sieti.


Po cestách jazdí veľa opitých motoristov, polícii sa v uplynulom týždni podarilo na území Žilinského kraja odhaliť ďalších 26 vodičov. V pondelok 24. mája zastavila hliadka na ceste medzi Rajeckými Teplicami a Kuneradom nákladné auto, ktoré šoféroval muž s viac než jedným promile.

Porušovaním zákona vodiči neohrozujú len seba, ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky. Každý pritom môže prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách a predchádzať tak zbytočným tragédiám.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina