Bábkové divadlo Žilina pozýva malých aj veľkých divákov do hľadiska, program štartuje už 28. mája


Foto: Bábkové divadlo Žilina pozýva malých aj veľkých divákov do hľadiska, program štartuje už 28. mája

Po dlhých mesiacoch privíta Bábkové divadlo Žilina v hľadisku prvých divákov. Pri príležitosti znovuotvorenia si na celý jún pripravilo bohatý program, ktorý začína už tento mesiac. Sériu predstavení odštartuje Smelý Zajko, ktorý je pripravený na 28. mája o 18.00 hod.

„Ak vám teda chýbali slávnostné okamihy premiér, máte ideálnu príležitosť oprášiť šaty a saká, nahodiť sa do gala a vydať sa na dobrodružnú cestu s našim malým, ušatým hrdinom!“

Chýbať nebudú ani obľúbené inscenácie ako Filemon alebo OzlomKŔŔK domov v réžii Kataríny Aulitisovej. Aby toho nebolo málo, v divadle sa rozhodli oživiť tiež inscenácie Bájky a O kozliatkach, ktoré vznikli vlani počas letného projektu Bábkač v záhrade.

V závere mesiaca zavítajú do divadla vzácni hostia. Lívia Balážová Mendéz Marín & Zebastián Méndez Marín zo zoskupenia Colectivo Priekopník Veverička uskutočnia týždňový pohybový workshop pre členky a členov umeleckého súboru.


Všetky podujatia v Bábkovom divadle Žilina sú pripravované starostlivo s dodržaním hygienických opatrení riadiacimi sa platným covid automatom. Jedným z nich je tiež nutnosť dodržiavať v hľadisku rozostupy, dôsledkom čoho je kapacita znížená na polovicu.

Počas pohybu v divadle je potrebné mať nasadený respirátor.

Aktuálny program: www.bdz.sk/program


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu