Antigénové testovanie v žilinskej nemocnici dnes naposledy, PCR testy bez zmeny


Foto: Antigénové testovanie v žilinskej nemocnici dnes naposledy, PCR testy bez zmeny Foto: FNsP Žilina

Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina informovala, že dnes testuje v mobilných odberových miestach naposledy a od pozastavuje od pondelka 24. mája 2021 pozastaví činnosť oboch mobilných odberových miest na antigénové testovanie na ochorenie COVID-19 v areáli.

Posledným dňom prevádzky je dnes, piatok 21. mája 2021. Veľkokapacitné odberové miesto na PCR testy ostáva aj po tomto dátume zachované a plne k dispozícii pre objednaných pacientov.

Od pondelka 24. mája môžu záujemcovia o antigénové testovanie využiť iné dostupné mobilné odberové miesta na území mesta Žilina, ktorých zoznam je zverejnený na webstránke Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky.


„V súlade s aktuálnou epidemiologickou situáciou a zmenou organizácie testovania obyvateľov na COVID-19 sme dostali pokyn od nášho zriaďovateľa, že antigénové odberové miesta FNsP Žilina od budúceho týždňa už nie sú viac potrebné. Personál tak môžeme presunúť späť na oddelenia a posilniť tímy oslabené z dôvodu presunov pracovníkov do COVID pavilónu, ktorý naďalej funguje a poskytuje starostlivosť o pacientov s ochorením nového koronavírusu,“ uviedol medicínsky riaditeľ FNsP Žilina Igor Bízik.

Klientom, ktorí boli vopred objednaní na antigénové testovanie v žilinskej nemocnici cez elektronický systém www.korona.gov.sk, podľa jeho slov Národné centrum zdravotníckych informácií automaticky termíny zruší a budú sa môcť preobjednať na iné mobilné odberové miesta podľa ich výberu.

PCR testovanie realizuje FNsP Žilina naďalej bez zmeny, a to výhradne na základe objednania cez www.korona.gov.sk alebo pre samoplatcov objednaných na www.klinickabiochemia.online. Mobilné odberové miesto pre PCR testovanie sa nachádza za vjazdom pre automobily (vľavo za rampami) v smere z ulice Nemocničná.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: FNsP Žilina