V sobotu začína rekonštrukcia cesty na Nemocničnej ulici v Žiline, vodičov čakajú obmedzenia


Foto: V sobotu začína rekonštrukcia cesty na Nemocničnej ulici v Žiline, vodičov čakajú obmedzenia

V sobotu 22. mája 2021 odštartujú v Žiline práce na rekonštrukcii vozovky na ulici Nemocničná. Informuje o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru na sociálnej sieti. Ide o obnovu v rámci najväčšej rekonštrukcie vozoviek na Slovensku, ktorú realizuje Slovenská správa ciest (SSC).

Podľa zmluvy zverejnenej v centrálnom registri si SSC objednala práce od združenia spoločností EUROVIA - DOPRASTAV. Cena za rekonštrukciou vozovky je pevná a predstavuje sumu 457 569 EUR vrátane DPH.

Termín realizácie:  22. mája - 27. júna 2021

Premávka bude usmerňovaná do voľného jazdného pruhu prenosným dopravným značením, v prípade potreby bude regulácia dopravy zabezpečená náležite poučenými a ustrojenými osobami.


Polícia žiada účastníkov cestnej premávky o zvýšenú pozornosť v tomto úseku, trpezlivosť, ohľaduplnosť  a dôsledné rešpektovanie dopravného značenia, respektíve osôb riadiacich premávku.

Dĺžka opravovaného úseku štvorprúdovej cesty predstavuje presne 1 kilometer, šírka je 18 metrov. Úsek začína v kilometri 1,8 a končí v kilometri 2,8. Po prepočte na meter štvorcový je cena 25,42 €.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu