Tvoriví sekundáni v Žiline pracovali kreatívne so sklom aj keramikou


Foto: Tvoriví sekundáni v Žiline pracovali kreatívne so sklom aj keramikou Foto: OZ Eurosia

Žiaci zo sekundy Gymnázia sv. Františka z Assisi v Žiline sa s triednou učiteľkou Brezovskou zapojili do nezvyčajného projektu online vzdelávacích workshopov, počas ktorých pracovali na tvorbe sklenenej mozaiky aj keramiky.

Tvorenie na diaľku prebiehalo pod odborným vedením lektora, výtvarníka Petra Smika. Lektor sa deťom prihováral cez počítač a veľkoplošnú obrazovku. K dispozícii bolo inštruktážne video, názorné ukážky aj online chat.

Na prvom workshope deti najskôr vyhotovili výtvarné návrhy a následne podľa vlastných návrhov skladali rôznofarebné kúsky skla do mozaikových obrázkov.  Deti upútal atraktívny materiál, farebnosť sklíčok, ale aj zvládnutie samotnej techniky sklenenej mozaiky.

Zdroj: OZ Eurosia

Na druhom workshope experimentovali s hlinou. Vyskúšali si modelovanie z voľnej ruky, valcovanie plátov hliny, vykrajovanie a spájanie jednotlivých dielov hliny do výsledného tvaru.  Mohli zapojiť fantáziu, takže v závere sa už tešili zo svojich výtvorov, keramických misiek, svietnikov a figúrok.

Tvorivé workshopy pod názvom „X pieces (online workshopy)“ pripravilo občianske združenie Eurosia zo Zvolena. Projekt z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: OZ Eurosia