Dvaja vodiči prekročili rýchlosť o 70 kilometrov za hodinu, ďalších 49 malo pozitívnu dychovú skúšku


Foto: Dvaja vodiči prekročili rýchlosť o 70 kilometrov za hodinu, ďalších 49 malo pozitívnu dychovú skúšku Foto: KR PZ Žilina

Polícia počas uplynulého týždňa zaevidovala v Žilinskom kraji viacero nezodpovedných vodičov. Dvaja sa dopustili výrazného prekročenia maximálnej povolenej rýchlosti, ďalších 49 jazdilo pod vplyvom alkoholu. Príslušníci odhalili počas výkonu služby osem šoférov, ktorí jazdili s viac ako jedným promile.

Jeden z kontrolovaných motoristov sa dychovej skúške odmietol podrobiť a dvaja spôsobili pod vplyvom alkoholu dopravné nehody. Kontrolám sa nevyhli ani nemotoroví účastníci, tentokrát 26 cyklistom policajti namerali pozitívnu dychovú skúšku.

„Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách,“ uvádza Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline.

Okrem alkoholu je ďalšou najčastejšou príčinou vzniku dopravných nehôd nedodržiavanie pravidiel cestnej premávky ako napríklad prekračovanie ustanovených alebo obmedzených rýchlostí jazdy.


Policajti z Mýtnej polície v Žiline zastavili na ceste prvej triedy I/61 v mestskej časti Strážov dvoch motoristov, ktorí výrazne prekračovali stanovené limity. Na úseku s maximálnou povolenou rýchlosťou 50 km/h jazdili viac až o 70 kilometrov za hodinu.

Hliadka namerala 42-ročnému mužovi vozidla značky Škoda rýchlosť  120 km/h a 55-ročnému mužovi jazdiacemu na tmavom SUV až 124 km/h. Oboch nezodpovedných vodičov tak neminula poriadne vysoká pokuta.

„Treba si uvedomiť, že porušovaním zákona neohrozujeme len seba, ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky. Každý z nás môže prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách a predchádzať tak zbytočným tragédiám. Chránime zodpovedných účastníkov cestnej premávky, ktorí dodržiavajú pravidlá cestnej premávky,“ dodáva žilinská polícia.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina