FOTO + VIDEO: Bytovku na Bratislavskej ulici v Žiline zachvátil požiar, budovu musí posúdiť statik


Prihláste sa na odber Žilinak.sk na  

V piatok 14. mája 2021 došlo krátko po desiatej hodine večer k požiaru bytovky na ulici Bratislavská v Žiline. Na miesto boli vyslaní profesionálni hasiči zo Žiliny so štyrmi kusmi hasičskej techniky. Požiar zasiahol strechu budovy, pričom plamene bolo vidieť až nad estakádou.

Pri požiari zasahovali hasiči zo Žiliny a zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline, ktorí sa plamene snažili čo najskôr dostať pod kontrolu. K zraneniam počas udalosti našťastie nedošlo. Na miesto bol vyslaný aj evakuačný autobus HaZZ, v ktorom obyvatelia našli dočasné útočisko.

Hasičom sa požiar bytovky na Bratislavskej ulici podarilo lokalizovať približne okolo polnoci, naďalej však objekt prehľadávali a vykonávali likvidačné práce. Požiar zachvátil celú strechu bytového domu s rozmermi 20x10 metrov.

Pri budove sa v čase príchodu záchranných zložiek nachádzalo približne 100 osôb, z bytového domu sa samostatne evakuovalo 35 obyvateľov, tí sa následne presunuli do evakuačného autobusu.


Hasiči evakuovaným osobám zabezpečili deky a pitný režim. Primátor mesta spolu s pracovníkmi Civilnej ochrany začali hľadať pre obyvateľov poškodenej bytovky náhradné ubytovanie.

Na mieste udalosti zasahovalo celom 18 príslušníkov HaZZ, kvôli zadymeniu museli počas likvidácie požiaru používať dýchacie prístroje.

Samospráva teraz musí zistiť, v akom stave je samotná budova. Statiku preto posúdi odborník. Niektorých obyvateľov dočasne umiestnili v telocvični na základnej škole Hollého.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu