Po Dominikovi Janušovi pátrajú hasiči, záchranári aj mestskí policajti, nezvestný je viac než dva týždne


Foto: Po Dominikovi Janušovi pátrajú hasiči, záchranári aj mestskí policajti, nezvestný je viac než dva týždne

Už viac než dva týždne pátra množstvo hasičov, záchranárov, policajtov a dobrovoľníkov po nezvestnom mladom mužovi z obce Nededza (okres Žilina). Dominik Januš bol naposledy videný 19. apríla 2021 v čase o 22:25 hod. v obci Mojš, odvtedy nepodal o sebe žiadnu správu rodine ani známym.

Dominik sa nevrátil po práci domov a mobilný telefón si so sebou nevzal. Záchranné zložky ho hľadajú všade v okolí bydliska a rovnako aj na Vodnom diele Žilina.

V posledných dňoch sa uskutočnilo viacero pátracích akcií, ktorých sa zúčastnili desiatky dobrovoľných hasičov z okolitých obcí a mestských častí. V piatok 30. apríla sa zapojili počas služobného voľna aj príslušníci Mestskej polície v Žiline.

Mladíka sa dodnes stále nepodarilo nájsť, pátranie bude pokračovať aj ďalej. Polícia vyzýva občanov, aby akékoľvek informácie k nezvestnému oznámili na telefónnom čísle 158, na ktoromkoľvek oddelení Policajného zboru alebo súkromnou správou na oficiálnej facebookovej stránke polície.


„Touto cestou sa chcem verejne poďakovať všetkým členom dobrovoľných hasičských zborov a príslušníkom mestskej polície Žilina, ktorí vo svojom osobnom voľne neváhali a zapojili sa do pátrania po nezvestnom Dominikovi Janušovi. Srdečná vďaka hlavne za veľké vynaložené úsilie, nezištnú ochotu pomôcť a prejavenie solidarity rodine nezvestného,“ uviedol Marek Šulaj, jeden z príslušníkov žilinskej mestskej polície.

Poďakovanie patrí členom DHZ Trnové, DHZ Bytčica, DHZ Mojšova Lúčka, DHZ Brodno, DHZ Stará Bystrica, DHZ Korňa, K-9 Training Center a Mestskej polícii Žilina.

Popis hľadanej osoby: vysoký 185 cm, strednej postavy, hnedé vlasy, krátky zostrih, farba očí hnedá

Popis oblečenia: v čase nezvestnosti mal oblečené tmavomodré montérky - biely nápis HYUNDAI TRANSYS, modrú mikinu, sivé pracovné topánky


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu