AKTUÁLNE: NAKA zadržala v Žiline dvoch advokátov, bývalého sudcu a štvrtú osobu. Čelia obvineniu z korupcie


Foto: AKTUÁLNE: NAKA zadržala v Žiline dvoch advokátov, bývalého sudcu a štvrtú osobu. Čelia obvineniu z korupcie Foto: ilustračné - Polícia SR

Národná kriminálna agentúra dnes v Žiline zadržala dvoch advokátov, a to konkrétne Pavla K. a Dušana Ch. Dôvodom je obvinenie z viacerých trestných činov korupcie. O policajnej akcii informuje Denník N:

„Obaja advokáti sa v minulosti spomínali v súvislosti s vybavovaním rozsudkov na žilinských súdoch, ktoré vybavovali už odsúdený exsudca Pavol Polka a spojka na podsvetie František Tóth prezývaný Veľký Fero.“ 

Krycí názov dostala akcia PLEVEL 3, čím je jasné, že ide o pokračovanie predošlých zásahov. V minulosti zasahovali elitní policajti v Žiline aj u predsedníčky žilinského krajského súdu, v rámci protikorupčného zásahu na strednom Slovensku s názvom PLEVEL boli zadržaní niekoľkí predstavitelia justície, medzi nimi aj bývalý sudca Krajského súdu v Žiline Pavol Polka a sudca Okresného súdu v Žiline Daniel Béreš.

„Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry dnes zadržali ako obvinených JUDr. Pavla K. a JUDr. Dušana Ch.. Obaja boli zadržaní v rámci policajnej akcie s krycím názvom PLEVEL 3. Obvineniu čelia z viacerých trestných činov korupcie,“ potvrdila Denisa Bárdyová, hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Slovenskej republiky.


Z dôvodu aktuálne prebiehajúcich procesných úkonov nebude polícia poskytovať ďalšie informácie, aby nedošlo k zmareniu ani k sťaženiu účelu trestného konania. Zadržaní advokáti nie sú jedinými v rámci PLEVEL 3:

„Vo veci je obvinený aj bývalý sudca za zločin prijímania úplatku a jedna osoba mimo justičného prostredia za trestný čin podplácania. Obvinenia súvisia s rozkrývaním rozsiahlej korupčnej schémy na žilinských súdoch, ktorej aktéri mali za úplatky ovplyvňovať trestné veci v prospech trestne stíhaných osôb,“ dodala Bárdyová.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu