Štyri maskované osoby so zbraňou prepadli čerpaciu stanicu na Orave, vďaka obsluhe nenapáchali veľké škody


Foto: Štyri maskované osoby so zbraňou prepadli čerpaciu stanicu na Orave, vďaka obsluhe nenapáchali veľké škody Foto: ilustračné / Google Maps

V piatok 30. apríla 2021 došlo krátko po jednej hodine v noci k prepadnutiu čerpacej stanice v Námestove. Do prevádzky v mestskej časti Slanická osada vstúpili štyri maskované osoby, ktoré sa pod hrozbou násilia snažili dostať k hotovosti a tovaru.

Páchatelia si so sebou priniesli aj zbraň, našťastie však nikoho nezranili ani nenapáchali veľké škody. Predbežné škody sú vyčíslené v stovkách eur, prípadom sa už zaoberá polícia z Dolného Kubína.

„Vďaka duchaprítomnému zásahu obsluhy, bola automatizovaným systémom ihneď privolaná polícia. Tá na mieste zaistila stopy a bol jej poskytnutý kamerový záznam z čerpacej stanice,“ spresnil Anton Molnár, hovorca spoločnosti Slovnaft.

V súvislosti s udalosťou začal vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Dolnom Kubíne trestné stíhanie vo veci trestného činu lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva.

„V súčasnej dobe na prípade intenzívne pracujeme a vykonávame všetky potrebné úkony a opatrenia v zmysle Trestného poriadku s cieľom objasnenia skutku.  Z uvedeného dôvodu nie je možné k prípadu poskytnúť bližšie informácie,“ uviedol žilinský krajský policajný hovorca Radko Moravčík.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu