Po dvoch rokoch upozorňovania opravili poškodenia ciest na uliciach Predmestská a Vysokoškolákov


Foto: Po dvoch rokoch upozorňovania opravili poškodenia ciest na uliciach Predmestská a Vysokoškolákov Foto: Odkaz pre starostu

Mesto Žilina pristúpilo v uplynulých dňoch k oprave dvoch výrazných poškodení cestných komunikácií, ktoré komplikovali prejazd motoristom. Na problémy upozorňovali Žilinčania cez stránku odkazprestarostu.sk približne dva roky, samospráva oba tieto podnety zaradila do plánu opráv.

Riešenie poškodených vozoviek prebieha podľa finančných a kapacitných možností mesta. Pri každom nahlásenom probléme o tom informuje odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou na Mestskom úrade v Žiline. Doba riešenia niektorých podnetov predstavuje obdobie približne dvoch rokov.

Rovnako je to aj v prípade prepadliny na križovatke ulíc 1. mája - Predmestská - Veľká okružná a prasknutej cesty pri čerpacej stanici Shell na ulici Vysokoškolákov. Prvý z podnetov eviduje mesto Žilina od mája, druhý od októbra 2019.

Nespokojní občania sa prostredníctvom spomínaného portálu opakovane domáhali nápravy, tá bola zrealizovaná až koncom apríla tohto roka. V oboch úsekoch dochádzalo k spomaleniu premávky z dôvodu bezpečného prejazdu vozidiel cez poškodenia.

V súčasnosti už môžu motoristi prechádzať týmito miestami bez obmedzení. Podobné opravy prepadnutých miest a prasklín vykonala samospráva aj na odbočení z ulice Vysokoškolákov na Nemocničnú. 


Galéria: 6 fotiek

Ďalšie podnety boli zo strany obyvateľov mesta vznesené k stavu ulice Veľká okružná a Komenského. Asfaltový povrch sa na viacerých miestach výrazne zvlnil, čo znemožňuje bezpečnú a plynulú jazdu vozidlám. V oblasti pred jednou z križovatiek vznikli pomerne hlboké koľaje.


Križovatka ulíc Veľká okružná a Komenského by mala v blízkej budúcnosti prejsť rekonštrukciou, mesto Žilina už vyhlásilo verejnú súťaž na zhotoviteľa. Do konca roka plánuje radnica zrekonštruovať najmenej 8700 metrov štvorcových miestnych komunikácií, chodníkov a ihrísk. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu