Železnice opäť ponúkajú polikliniku v centre Žiliny. Vyvolávacia cena vzrástla štvornásobne.


Foto: Železnice opäť ponúkajú polikliniku v centre Žiliny. Vyvolávacia cena vzrástla štvornásobne. Foto: ZSR

Pred dvoma rokmi ponúkli Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) budovu železničnej polikliniky a príslušný areál na ulici Jána Milca v Žiline na predaj formou ponukového konania, objekt z roku 1961 je v blízkosti autobusovej a železničnej stanice. Štátny podnik vtedy stanovil za budovy s príslušenstvom a pozemkami vyvolávaciu cenu na 760 tisíc eur.

Železnice si od predaja sľubovali racionalizáciu spravovaného majetku, v závere marca ale informovali, že ponukové konanie rušia spolu s rovnakou súťažou na objekt vo Zvolene. Keď sme sa snažili zistiť, aký bol dôvod zrušenia ponukového konania, presnú odpoveď nám hovorca spoločnosti Michal Lukáč vtedy neposkytol.

Odpísal všeobecne v zmysle, že stiahnutie bolo v súlade s podmienkami predaja: „Železnice Slovenskej republiky stiahli ponuku na predaj polikliník vo Zvolene a v Žiline, čo bolo v súlade s podmienkami predaja. Polikliniky zostávajú naďalej dlhodobo prenajaté na zdravotnícke účely.“


Dnes štátny podnik vyhlasuje opäť ponukové konanie formou elektronickej aukcie, súčasťou areálu o rozlohe 3300 metrov štvorcových je aj vlastné parkovisko, veľká zatrávnená plocha, technická budova a prístrešok na parkovanie siedmich osobných vozidiel.

Vyvolávacia cena za dva roky narástla na takmer štvornásobok, dnes začína aukcia na sume 2 805 000 eur bez DPH. Cenové návrhy môžu záujemcovia doručiť osobne alebo poštou na adresu železníc v Bratislave do 30 júna 2021. Zábezpeka pre záujemcov predstavuje desatinu vyvolávacej sumy, obhliadky sa budú konať v máji a v júni.

V hlavnej budove sa zároveň nachádza CO kryt. Ak by kupoval celý predmet aukcie niekto so zámerom vybudovať tu nový objekt s iným účelom, budúci majiteľ sa bude musieť vysporiadať so súčasným prenájom spoločnosti MEDCENTRUM, ktorá tu poskytuje služby v oblasti zdravotníctva. Areál má prenajatý od roku 2005 a nájomná zmluva uzatvorená na dobu určitú končí 1. februára 2025.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu