AKTUÁLNE: Na železničnom priecestí pri Ružomberku došlo k zrážke vlaku s cyklistom, viaceré spoje meškajú


Foto: AKTUÁLNE: Na železničnom priecestí pri Ružomberku došlo k zrážke vlaku s cyklistom, viaceré spoje meškajú Foto: ilustračné

Dnes 4. mája 2021 došlo krátko pred ôsmou hodinou ráno k dopravnej nehode na železničnom priecestí pri Ružomberku. Podľa informácií Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) mal osobný vlak zraziť cyklistu.

Udalosť potvrdilo aj Krajské operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru v Žiline, ktoré na miesto vyslalo jednu posádku s tromi hasičmi. Cyklista mal pri zrážke utrpieť  zranenia, vlaková doprava je obmedzená.


Následkom udalosti dochádza k meškaniu na nasledujúcich spojoch:

  • RR 767 - Trenčín - Košice (60 minút)
  • Os 3407 - Čadca - Liptovský Mikuláš (50 minút)
  • Os 3912 - Poprad-Tatry - Čadca (35 minút)

Stanovisko polície

V utorok 4. mája po siedmej hodine ráno došlo na železničnom priecestí v obci Likavka, okres Ružomberok k dopravnej nehode. Na základe doteraz vykonaného šetrenia bolo zistené, že 19 ročná vodička vykonávala jazdu na bicykli cez železničné priecestie chránené zvukovým a svetelným zabezpečením, kde narazila do ľavého boku prechádzajúceho vlaku. Pri dopravnej nehode utrpela cyklistka predbežne ľahké zranenia. Alkohol u 28 ročného rušňovodiča ani cyklistky vykonanými dychovými skúškami zistený nebol. Hmotná škoda bola predbežne vyčíslená na 150.-€ Ďalšie okolnosti a príčiny dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho objasňovania.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu