Žilinčanky Mária a Laura získali ocenenie Zlatá klapka 2021 v kategórii spravodajský príspevok


Foto: Žilinčanky Mária a Laura získali ocenenie Zlatá klapka 2021 v kategórii spravodajský príspevok Foto: Dve víťazky Zlatej klapky 2021. Zdroj: Diana Čornaková

V poradí 9. ročník celoslovenskej súťaže v audiovizuálnej a multimediálnej tvorbe detí a mládeže s názvom Zlatá klapka už pozná svojich víťazov. Súťaž vyhlasuje Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR, jej hlavným organizátorom je ZUŠ Jána Albrechta v Bratislave. V uplynulom ročníku sa podarilo zabodovať aj dvom študentkám zo Žiliny.

V kategóri SPRAVODAJSKÝ PRÍSPEVOK (10 - 14 rokov) získali ocenenie dve mladé nadané Žilinčanky Mária Kocifajová a Laura Surňáková, ktoré sa štúdiu tohto oboru venujú na Základnej umeleckej škole Ladislava Árvaya. Pretrvávajúca pandémia poznačila, tak ako väčšinu kultúrnych podujatí, aj galavečer odovzdávania cien.

Pôvodne mal byť realizovaný v Divadle Astorka v Bratislave, podujatie sa presunulo do online priestoru a moderátorkou večera bola Jarmila Hargašová Lajčákova. Súťažiacim sa prihovoril minister školstva Branislav Gröhling, generálny riaditeľ TV JOJ Marcel Grega a riaditeľka spravodajstva TV TA3 Zuzana Martináková.

„Som nesmierne vďačná za to, že organizátori Zlatej klapky nevzdali svoje úsilie a realizovali súťaž aj za týchto sťažených podmienok. Veľmi sa teším z úspechu mojich žiačok. Majka aj Laura sú nesmierne talentované a pri ich tvorbe cítiť, že práca s audio-vizuálnou technikou ich zaujíma a neustále majú potrebu rozvíjať svoje zručnosti,“ hovorí Diana Čornaková, pedagogička žiačok.

ZUŠ L. Árvaya vyučuje predmet audio-vizuálnej tvorby ako voliteľný predmet pre deti zo všetkých odborov štúdia. Žiaci na ňom získavajú zručnosti ako pracovať s kamerou, strihom, či vlastným námetom a scenárom. Okrem úspechu Majky a Laury získali žiaci ZUŠ. L Árvaya aj 3 nominácie v kategóriách dokument, moderátor a moderátorka. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu