Na ulici Veľký diel naďalej vyteká voda, mesto pripravuje projekt na odvodnenie a opravu cesty


Foto: Na ulici Veľký diel naďalej vyteká voda, mesto pripravuje projekt na odvodnenie a opravu cesty

Na ceste spájajúcej sídliská Vlčince a Solinky bola v priebehu apríla zrealizovaná oprava poškodenej krajnice. Samospráva zabezpečila zasypanie podmytej vozovky kamenivom a osadenie cestných smerových stĺpikov. Krátko po dokončení prác a prvom daždi však na cestu opäť vyteká voda.

Motoristi aj chodci upozorňujú na problém v tejto lokalite približne dva roky, nateraz sa dočkali aspoň čiastočného odstránenia. Mesto Žilina pripravuje projekčné riešenie odvodnenia cesty aj opravu poškodeného asfaltového krytu vozovky.

Pravidelne počas dažďov dochádza k vytekaniu vody na cestu, tá následne zaplavuje celú šírku vozovky a steká až do zákruty pri obratisku trolejbusov na Fatranskej. Komplikácie s vodou tu evidovali obyvatelia už dávnejšie, po výstavbe chodníka a cyklotrasy sa však zintenzívnili.

Galéria: 9 fotiek

Podľa žilinskej samosprávy nejde o finálny stav, ale o dočasné riešenie, ktoré bolo možné zrealizovať v rámci bežnej údržby za účelom stabilizácie vozovky a zabránenia podmývaniu.


„Finálnym riešením bude zabezpečenie trvalého odvodnenia vozovky a oprava krytu, čo vyžaduje projekčné riešenie a príslušné povolenie. Tak sme informovali aj v minulosti k danej veci, pričom dočasné riešenie v rámci bežnej údržby sme zabezpečili ihneď po tohto sezónnej zimnej údržbe a súčasne bude spracovaná projektová dokumentácia,“ spresnil hovorca Vladimír Miškovčík.

Po dokončení projektovej dokumentácie a vydaní príslušných povolení bude možné zrealizovať kompletné odvodnenie spolu so súvislou opravou krytu miestnej komunikácie.

V tejto lokalite obyvatelia mesta dlhodobo upozorňujú aj na ďalšie poškodenia cesty, ktoré dodnes samospráva nevyriešila. Ide napríklad o prepadliny a vypukliny v asfalte, ktoré pri prejazde negatívne vplývajú na stav motorových vozidiel.

„Mesto Žilina rieši všetky nahlásené podnety. Tie sú samozrejme riešené postupne na základe dôležitosti jednotlivých podnetov v závislosti od kapacitných a finančných možností mesta a zmluvných dodávateľov,“ dodal hovorca.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu