FOTO + VIDEO: Požiar v Trnovom zasiahol plochu viac než 40-tisíc metrov štvorcových, škody sú obrovské


Foto: FOTO + VIDEO: Požiar v Trnovom zasiahol plochu viac než 40-tisíc metrov štvorcových, škody sú obrovské
Galéria: 29 fotiek

Rozsiahly požiar, ktorý vypukol dnes 28. apríla 2021 popoludní na okraji mestskej časti Žilina - Trnové spôsobil obrovské škody. Oheň zasiahol plochu približne 40-tisíc metrov štvorcových, pričom poškodil lesnú mladinu.

Na pozemku horelo aj v minulosti, požiar pred približne siedmimi rokmi napáchal škody za 30-tisíc eur. Urbárske spoločenstvo vtedy vysadilo nové stromy, o ktoré dnes znovu prišlo. Tentokrát sú však škody oveľa vyššie.

Požiar vypukol v čase okolo 16:30 hod., na zásah bolo privolaných viac než 40 profesionálnych a dobrovoľných hasičov. Na pomoc žilinským hasičom a príslušníkom hasičskej záchrannej brigády museli privolať aj dobrovoľné hasičské zbory z obcí Rosina, Višňové, Lietavská Lúčka a z mestskej časti Trnové.

Zasahujúcim hasičom komplikoval prácu silný vietor, oheň sa vďaka nemu veľmi rýchlo rozšíril na celý les. Likvidačné práce ešte prebiehajú aj v tejto chvíli, miesto si bude vyžadovať ďalší dohľad, aby nedošlo k opätovnému vznieteniu.

Podľa predsedu urbárskeho spoločenstva, ktoré stromy vysadilo už druhýkrát, sú škody predbežne odhadnuté na sumu viac než 50-tisíc eur. Príčina vzniku požiaru je momentálne neznáma, na miesto bol privolaný aj zisťovateľ príčin požiarov a polícia.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu