V Bytčici budú po ukončení výstavby privádzača opravovať vozovky, obmedzenia potrvajú do 11. mája


Foto: V Bytčici budú po ukončení výstavby privádzača opravovať vozovky, obmedzenia potrvajú do 11. mája Foto: ilustračné

Práce na výstavbe diaľničného privádzača, ktorý spája Žilinu s diaľnicou D1 v Lietavskej Lúčke pomaly finišujú. Napriek tomu, že je štvorprúdová cesta v prevádzke už približne tri mesiace, prebiehajú v jej okolí rôzne činnosti.

Zhotoviteľ vykonáva napríklad doplnenie betónových zvodidiel, buduje oplotenie, dokončuje prístupové komunikácie, protihlukové steny či rekultivuje oblasti križovatiek a vysádza stromy. V uplynulých týždňoch prebiehal tiež vývoz zeminy, ktorá sa počas výstavby nahromadila na skládke pri privádzači.

V súvislosti s týmito prácami sa budú v mestskej časti Bytčica realizovať aj opravy vozoviek. Mesto Žilina upozorňujeme vodičov, že s dopravnými obmedzeniami treba počítať na viacerých úsekoch, potrvajú do 11. mája.


Oprava vozoviek sa dotkne úsekov:

  • 01. máj 2021
     cesta I/64 prechádzajúca mestskou časťou Žilina - Bytčica, jazdný pás v smere Žilina - Lietavská Lúčka
  • 02. máj 2021
    cesta I/64 prechádzajúca mestskou časťou Žilina - Bytčica, jazdný pás v smere Žilina - Lietavská Lúčka
  • 08. máj 2021
    cesta I/64 prechádzajúca mestskou časťou Žilina - Bytčica, jazdný pás v smere Lietavská Lúčka - Žilina
  • 09. máj 2021
    cesta I/64 prechádzajúca mestskou časťou Žilina - Bytčica, jazdný pás v smere Lietavská Lúčka - Žilina
  • 10. máj 2021
    frézovanie jestvujúcej vozovky na ulici Antona Bielka
  • 11. máj 2021
    realizácia obnovy živičného krytu asfaltovej vozovky na ulici Antona Bielka

Po úplnom dokončení výstavby vrátane vybudovania rozšíreného napojenia cesty I/64 z Rajca na privádzač sa skomplikuje situácia viacerým obyvateľom Bytčice. Mestský poslanec preto navrhuje dobudovanie lávky pre chodcov a cyklistov, ktorá zvýši bezpečnosť a skráti cestu ľuďom pri presune na sídlisko Solinky.

Podľa najnovších informácií by mala byť diaľnica D1 z Lietavskej Lúčky po Dubnú Skalu sprejazdnená už v lete 2023. Motoristi ju však budú môcť využívať len v polovičnom profile. Podľa zverejnenej zmluvy má byť plný profil hotový až do februára 2024.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu