Prasklinu v ceste na ulici Vysokoškolákov neopravili ani tento rok, podnet evidujú 18 mesiacov


Foto: Prasklinu v ceste na ulici Vysokoškolákov neopravili ani tento rok, podnet evidujú 18 mesiacov

V uplynulých týždňoch odštartovali na území mesta Žilina pravidelné opravy vozoviek po zimnom období. Na viacerých úsekoch ciest vznikli rôzne výtlky a prepadliny, ktoré ohrozovali bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky. Samospráva ich každoročne rieši priebežne podľa kapacitných možností.

Na niektoré poškodenia upozorňujú motoristi v Žiline aj cez stránku odkazprestarostu.sk. Za posledné dva roky sa nahlásené podnety množia, samospráva však nerieši všetky. Jedným z takýchto je aj vypuklá prasklina vozovky v celej šírke, ktorá sa nachádza na ulici Vysokoškolákov.

Opravy na uliciach Vojtecha Spanyola a Vysokoškolákov prebehli počas uplynulých dní, dlhodobo evidovaný podnet správca cesty opäť vynechal. Tentokrát ale došlo k vyriešeniu iného podnetu, nahláseného pred približne dvomi rokmi.


Mesto Žilina sa v roku 2020 vyjadrilo, že nejde o také poškodenia, ktoré by ohrozovali bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky. Cez uvedené miesto však mnohí vodiči jazdia s výrazne zníženou rýchlosťou, aby si nepoškodili svoje autá.

Medzi dlhodobo neriešené podnety patrí aj prepadnutá cesta pri križovatke ulíc Rosinská cesta a Matice Slovenskej. Napriek tomu, že žilinská samospráva vykonala ešte minulý rok na mieste opakovanú obhliadku, nie je problém ani dnes vyriešený.

Dôvodom má byť opäť stav, ktorý neohrozuje plynulosť a bezpečnosť premávky. Aj tu ale mnohé automobily jazdia výrazne pomalšie, prepadlina je pomerne veľká.

Motoristom ostáva len dúfať, že mesto Žilina odstráni prasklinu na ulici Vysokoškolákov na budúci rok. V oblasti ulice Matice Slovenskej zatiaľ opravy neprebiehali, obyvatelia mesta sa preto možno dočkajú riešenia.

Prepadlina pri križovatke ulíc Rosinská cesta a Matice Slovenskej | Zdroj: odkazprestarostu.sk



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu