Obchodík Čosi v centre Žiliny ukrýva ručne robené výrobky z celého Slovenska


Foto: Obchodík Čosi v centre Žiliny ukrýva ručne robené výrobky z celého Slovenska

Slovensko je plné šikovných ľudí, ktorí pretavujú kúsok seba do svojich originálnych výrobkov. Výrobkov, ktoré nevypadli niekde len tak z linky, ale stojí za nimi kus poctivej ručnej práce a najmä osobný vklad.

Obchodík Čosi v centre Žiliny sa ich rozhodol predávať pod jednou strechou a vytvorili tak priestor, kde sa môžete dostať k jedinečným vecičkám. A práve prostredníctvom nich spoznať príbehy desiatok talentovaných autorov.

Ako napovedá už názov, v ponuke obchodíku možno nájsť vždy „čosi“ krásne - od dekorácií a sviečok cez hračky a keramiku až po šperky, oblečenie či tašky a kabelky. Ich čaro spočíva aj v tom, že v každej ručne vyrobenej vecičke často nájdete jedinečné rozdiely, ktoré robia výrobok výnimočným.

Predtým, než sa vecičky ocitnú v obchodíku a následne v rukách svojich nových majiteľov, prechádzajú procesom starostlivého výberu. Podstatnou súčasťou filozofie a zároveň poslaním Čosi je dôraz na ochranu životného prostredia. Ten sa odzrkadľuje na viacerých úrovniach.

Od ponuky vecičiek z recyklovaných či prírodných materiálov až po ekologické balenie produktov. Najčastejšie sa snažia využiť to, čo majú práve k dispozícii. Maximálne využívajú obaly z druhej ruky, ktoré im môžete kedykoľvek doniesť do obchodíku aj Vy.

Kľúčová je nielen kvalita výrobku, ale aj jeho pôvod a okolnosti vzniku. Ako hovorí majiteľka obchodíku Katka: „Ide o takzvaný “štvrtý rozmer”, ktorým vecičky prispievajú k napĺňaniu spoločenskej zodpovednosti. Okrem už spomínaných udržateľných vecičiek tak svoju šancu dostanú veci, ktoré pochádzajú z chránených dielní alebo od ľudí zo znevýhodnených skupín ako sú napríklad ženy v núdzi.“

Nákupom v obchodíku Čosi tak potešíte nie len seba, ale vyčaríte úsmev na tvári aj samotnému výrobcovi. Čosi dobrého a plného lásky môžete nájsť aj na eshope www.cosihandmade.sk.

Doručenie je v rámci Žiliny zadarmo, no ak vás zaujíma, od koho výrobky pochádzajú, zastavte sa po svoju objednávku v kamennej predajni na Štúrovej ulici 12. Veselé žienky Katka a Vlastička Vás radi privítajú a povedia Vám o všetkých vecičkách a výrobcoch čosi viac.

Od 26. apríla 2021 je Čosi výdajným miestom Zásielkovne, a tak budete mať o dôvod viac zastaviť sa v tomto maličkom obchodíku s veľkou dušou. Veď čo je lepšie, ako si rutinné vyzdvihnutie balíku spríjemniť ručne vyrobenou vecičkou? 

Obchodík, v ktorom vždy nájdete “čosi” pekné, sa nachádza na Štúrovej 12 v centre Žiliny

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR Čosi Handmade