VIDEO: Po 44-ročnom Slavomírovi zo Žiliny policajti pri naháňačke strieľali, zastavili ho až v Považskej Bystrici


Foto: VIDEO: Po 44-ročnom Slavomírovi zo Žiliny policajti pri naháňačke strieľali, zastavili ho až v Považskej Bystrici Foto: KR PZ Žilina

Policajná hliadka v Považskom Chlmci mala v úmysle predpísaným spôsobom zastaviť vozidlo značky Ford, ktoré šoféroval 44-ročný Slavomír. Na znamenie na zastavenie vodič však nereagoval, naopak zvýšil rýchlosť a začal unikať v smere na Bytču.

Tam odbočil na cestu na Považskú Bystricu. Počas jazdy niekoľkokrát ohrozil iných vodičov, ktorí boli nútení sa mu vyhnúť.

Vodič nereagoval na viaceré výzvy polície dávané výstražným svetelným a zvukovým znamením, preto policajti použili varovný výstrel zo služobnej zbrane do vzduchu. Ani po ňom však vodič vozidlo nezastavil a ďalšia strela už bola mierená na prenasledované vozidlo, ktoré zasiahlo motorovú časť,“ informuje polícia. 

Celkom policajti počas naháňačky použili 1 varovný výstrel a 1 mierenú strelu, prenasledované vozidlo ani po výstrele nezastavil. Unikajúceho šoféra sa podarilo policajnej hliadke zastaviť až v Považskej Bystrici.


K zraneniam osôb našťastie nedošlo. Vodičom bol 44-ročný Slavomír zo Žiliny, na mieste podrobil dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Dôvod unikania zatiaľ polícia nespresnila.

Poverený príslušník z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Považskej Bystrici začal trestné stíhanie vo veci trestného činu marenia výkonu úradného rozhodnutia. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina