Novorodenecké oddelenie v Žiline má štyri vynovené izby vrátane nadštandardnej


Foto: Novorodenecké oddelenie v Žiline má štyri vynovené izby vrátane nadštandardnej Foto: K dispozícii je aj priestranná samostatná izba. Zdroj: FNsP ZA

Novorodenecké oddelenie Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline prinesie klientom opäť vyšší komfort a kvalitu, priestory na štvrtom poschodí pavilónu gynekológie a pôrodníctva prešli renováciou. Novorodenecké oddelenie zrekonštruovalo pre mamičky a bábätká štyri izby, v rámci ktorých prešla renováciou aj priestranná nadštandardná izba.

Stavebné práce prebiehali postupne s ohľadom na vývoj hygienicko-epidemiologickej situácie v súvislosti s ochorením COVID-19 a okrem izieb sa dotkli tiež priestorov vyšetrovne, kuchynky, sesterskej miestnosti a observačného boxu.

„Neustále sa snažíme zlepšovať starostlivosť, no zároveň nezabúdame na pohodlie a prostredie, v ktorom trávia pobyt v nemocnici naše maminky, bábätká i personál. Sme preto radi, že sa nám prostredníctvom zdrojov FNsP Žilina a partnerov oddelenia podarilo vynoviť naše priestory na 4. poschodí,“ uviedla koordinátorka projektu a manažérka dennej zmeny oddelenia neonatológie žilinskej nemocnice Iveta Milová s tým, že súčasťou rekonštrukcie bola výmena podlahy, elektroinštalácie, vodoinštalácie, maľovanie a samozrejme, modernizácia vybavenia.

„V izbách máme pre pacientky nové postele, pre novorodeniatka mobilné ergonomické postieľky, vďaka sponzorom taktiež nové prebaľovacie pulty, umývadlové zostavy, rádiá. Obnovili sme rovnako nadštandardnú izbu, v rámci ktorej má maminka k dispozícii vlastnú elektrickú odsávačku materského mlieka, chladničku, televíziu, mikrovlnnú rúru a ďalšie vybavenie,“ priblížila I. Milová.

Maminky i bábätká sa môžu tešiť na nové vybavenie. Zdroj: FNSP Žilina

Novorodenecké oddelenie a oddelenie gynekológie a pôrodníctva v Žiline prešlo v posledných rokoch mnohými výraznými zmenami a patrí k vyhľadávaným miestam, ktoré si budúce mamičky vyberajú pre svoj pôrod.


V projekte Sprievodca pôrodnicami sa FNsP Žilina stala podľa hodnotenia rodičiek v doposiaľ poslednom zverejnenom rebríčku v roku 2019 najlepšou na Slovensku. V žilinskej pôrodnici prichádza na svet najviac novorodencov v rámci nemocníc v Žilinskom kraji, vlani sa v nej narodilo 1900 detí.

FNsP Žilina a neonatologické oddelenie úprimne ďakujú pracovníkom oddelenia hospodárskych a stavebných činností a predovšetkým všetkým sponzorom a partnerom, ktorí finančne alebo materiálne prispeli na realizáciu rekonštrukcie.

Nemocnica ďakuje partnerom a sponzorom rekonštrukcie: spoločnosť STABIL a.s., baumix, s.r.o., Lansinoh®, BATA – stav, Autoškola Ľubomír Líška, SOLIDWAY, s.r.o., KRPA Slovakia spol. s r.o., Euro FK s.r.o., Zuzana Weterová, Hedviga Kajsíková, Pavol Záň, Milena a Dušan Kubíkovci.

 

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina