Distribúciu štartovacích balíčkov na triedenie bioodpadu v Žiline od pondelka obnovia


Foto: Distribúciu štartovacích balíčkov na triedenie bioodpadu v Žiline od pondelka obnovia

Na začiatku roka bola v Žiline z dôvodu zákazu vychádzania prerušená distribúcia štartovacích balíčkov k triedeniu kuchynského odpadu, tie pripravila žilinská samospráva ako bonus nad rámec zákonom stanovenej povinnosti. Od pondelka 26. apríla bude rozdávanie pokračovať a bezplatne si balíčky môžu vyzdvihnúť obyvatelia uvedení v harmonograme podľa príslušných dní.

Balíček obsahuje tri praktické pomôcky – košík na kuchynský odpad, 24 kusov biologicky rozložiteľných vreciek a návod, ako správne triediť tento druh odpadu. Ak sa vám minú biologicky rozložiteľné vrecká, dostanete ich aj v predajni Kompostuj.me alebo v ich eshope na tomto odkaze. Pred Vianocami mesto rozdalo štartovacie balíčky určené k triedeniu kuchynského bioodpadu obyvateľom sídliska Hájik a Hliny I – VIII.

Od 26. apríla do 14. mája sa podľa rozpisu rozdávajú balíčky obyvateľom Vlčiniec, Soliniek a tým, ktorí bývajú na Bôriku a v Starom meste. Termín od 17. do 22. mája je určený pre všetkých, ktorí si nestihli vyzdvihnúť štartovací balíček v riadnom termíne. Platí to nielen pre obyvateľov Vlčiniec, Soliniek, Bôrika a Starého mesta, ale aj pre ľudí z Hájika a Hlín I – VIII, ktorí nestihli svoj termín pred Vianocami.

Štartovacie balíčky sú k dispozícii v areáli Mestskej krytej plavárne Žilina (ul. Vysokoškolákov 8, vchod na kúpalisko, z boku areálu pri predajni Farby-laky) v pracovných dňoch od 14.00 do 18.00 hod.


Výdaj balíčkov od 17. do 22. mája pre všetkých, ktorí si nestihli vyzdvihnúť štartovací balíček v riadnom termíne, bude k dispozícii v čase od 14.00 do 18.00 hod. a v sobotu 22. mája od 9.00 do 12.00 hod. Zhromažďovaniu ľudí a tvoreniu radov možno predísť tým, že obyvatelia bytových domov vyšlú na prebratie štartovacích balíčkov svojich zástupcov za bytovku či vchod.

Štartovací balíček si môžu vyzdvihnúť domácnosti žijúce v paneláku a bytových domoch v Žiline. Balíček nie je určený pre rodinné domy, ktoré majú viac miesta aj možností, ako kuchynský odpad triediť. Obyvatelia rodinných domov dostali v minulosti od mesta kompostéry, ktoré sa z časti môžu využívať aj na likvidáciu kuchynského biodopadu.

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mesto Žilina