Na Nemocničnej ulici nesprávne odbočujú kamióny, pred areálom nemocnice ich zastaví most


Foto: Na Nemocničnej ulici nesprávne odbočujú kamióny, pred areálom nemocnice ich zastaví most

Po otvorení nového diaľničného privádzača v Žiline začalo dochádzať v blízkosti sídliska Solinky k viacerým pochybeniam vodičov. Najčastejšie pritom ide o nechcené vychádzanie áut na diaľnicu, čo niektorí riešia otáčaním sa do protismeru.

Druhým, pomerne častým javom, je jazda nákladných áut v smere od Bytče do Žiliny. Pre tento smer platí v súčasnosti zákaz vjazdu vozidlám s hmotnosťou nad 7,5 tony. Chýb sa tu dopúšťajú poväčšine zahraniční kamionisti, ktorí potom hľadajú správnu cestu na Košickú ulicu.

Tieto kamióny prichádzajúce od južného obchvatu mesta potom prechádzajú Nemocničnou ulicou a pripájajú sa späť na cestu prvej triedy I/18. Niektorí šoféri však odbočujú doprava o niečo skôr a vchádzajú tak do areálu nemocnice.

Na opakujúci sa problém upozornili obyvatelia sídliska Vlčince žijúci v blízkosti Nemocničnej. Obvykle v nočných hodinách tam vidia cúvať zablúdené kamióny naspäť na štvorprúdovku. 

„Jeden z kamionistov mi povedal, že navigácia mu hlásila, aby sa držal vpravo a odbočil vpravo. A on to pochopil, že už pri tomto výjazde a nie až dole na križovatke,“ uviedol nám jeden z čitateľov.


Zjazd z ulice Nemocničná do areálu nemocnice je limitovaný pre vozidlá s maximálnou výškou 3,2 metra. Upozorňuje na to aj príslušná dopravná značka umiestnená v mieste odbočenia. Niektorí motoristi zastávajú názor, že takéto značenie by malo byť umiestnené aj niekoľko metrov vopred.

Od začiatku roka nás čitatelia upozornili na minimálne päť prípadov, kedy veľké nákladné autá skončili pod mostom a nedokázali ďalej prejsť. Žilinská polícia v tomto mieste neeviduje žiadnu dopravnú nehodu, iba jednu škodovú udalosť. Väčšine vodičov sa doteraz podarilo pred prekážkou zastaviť a následne vycúvať s nákladiakom na štvorprúdovú cestu.

„Okresný dopravný inšpektorát Okresného riaditeľstva PZ v Žiline na vjazde do Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina z cesty č. I/160 ( ul. Nemocničná)  v meste Žilina za obdobie od 01.01.2021 do 19.04.2021 nezaevidoval žiadnu dopravnú nehodu, zaevidoval však jednu škodovú udalosť,  ku ktorej došlo dňa 18.03.2021 zakliesnením nákladného motorového vozidla pod premostením cesty,“ spresnila žilinská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová.


Výškové obmedzenie na odbočení z Nemocničnej do areálu FNsP Žilina

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu