Vermikompost a Gazdovský substrát komplexne zlepšia záhradkárom pôdu, nájdete ich v Kompostuj.me v Rosine


Foto: Vermikompost a Gazdovský substrát komplexne zlepšia záhradkárom pôdu, nájdete ich v Kompostuj.me v Rosine
Galéria: 6 fotiek

Blížiace sa jarné počasie dá konečne záhradkárom možnosť pracovať na svojich záhradách, a práve preto pripravili v žilinskej spoločnosti Kompostuj.me ponuku špičkových organických produktov. Tie komplexne pomáhajú zlepšiť vlastnosti pôdy.

Zo najkvalitnejších, no stále slovenských hnojív, sa rastliny tešia tak, že môžu zarodiť až o 20 percent viac ako inokedy. Kto iný by mal vedieť viac o správnom hnojení pôdy a kvalitných organických hnojivách a substrátoch, ak nie jednotka v kompostovaní na Slovensku. V spojitosti s Dňom Zeme sa rozhodli spraviť špeciálnu akciu na Vermikompost a Gazdovský substrát.

Občianske združenie Kompostuj.me pozná väčšina Žilinčanov. Cieľom projektu je robiť na Slovensku osvetu o dôležitosti kompostovania. Odborníci so skúsenosťami denne radia ľuďom, ktorí chcú začať s kompostovaním. A zároveň vytvárajú komunitu. Ich nadšenie a prácu ocenili pred niekoľkými dňami 2. miestom v kategórii cena Heuréky.

V minulosti vďaka ich aktivite vyrástli na sídliskách komunitné kompostéry v Žiline. Na začiatku záhradkárskej sezóny tak máte možnosť využiť ich odborné poradenstvo v predajni v Rosine, kde zakúpite aj najkvalitnejší gazdovský substrát a vermikompost exkluzívne hnojivo vyprodukované kalifornskými dážďovkami.

„Ide o organickú hmotu, ktorá obsahuje vysoký podiel postupne na uvoľňujúcich organických látok. Substrát je homogénnou zmesou vermikompostu a kvalitnej bielej rašeliny, zároveň je obohatený kvalitným organickým hnojivom,“ vysvetľuje Michal Vavrík z Kompostuj.me. Gazdovský substrát VermiVital MAXO je možné používať pre pestovanie väčšiny kultúrnych plodín - dá sa používať v okrasnom aj úžitkovom záhradníctve.

Doprajte pôde to najlepšie

Vhodný je pri zakladaní trávnikov, ovocných sadov, vinohradov a podobne. K substrátu môžete vašej pôde a rastlinám dopriať to najlepšie vďaka Vermikompostu Vermivital, ktorý má komplexné pozitívne vlastnosti a obsahuje množstvo látok a mikroorganizmov. Tie vylepšujú vlastnosti pôdy a kladne ovplyvňujú rast a výnosy rastlín.

„Vermikompost je vysoko účinné prírodné hnojivo a jeho využite je najlepšie práve teraz - na jar. Po zime potrebujeme vyčerpanú pôdu revitalizovať. Vermikompost zlepšuje štruktúru a vývoj koreňového systému rastlín, obohacuje pôdu o mikroorganizmy, zlepšuje štruktúru a retenciu pôdy (schopnosť zadržiavať vodu), podporuje klíčenie, rast a zvyšuje výnosy plodín (o viac ako 20 %). Gazdovský substrát oceníte pri všetkom sadení či zakladaní vyvýšených záhonov. Stromčeky, kríky, bylinky, záhradné úpravy, nové záhony či ako vitamín do záhradnej zeminy. Produkty u nás sami využívame a z ich výsledkov sme nadšení, preto ich ponúkame aj ostatným,“ dodal Ing. Michal Vavrík.

Spokojná je aj zákazníčka Lenka, ktorá pravidelne využíva vermikompost: „Je to výborný produkt a vynikajúce hnojivo, objednávam ho už niekoľko mesiacov. Účinný pri aplikácii v záhrade na zeleninu, ovocie i kvety. Vrelo odporúčam všetkým.“

Dajte vašej pôde kvalitu, ktorej veria odborníci z Kompostuj.me

Oba produkty a mnoho ďalších si môžete objednať aj cez e-shop, v ktorom nájdete všetko potrebné pre správne kompostovanie - vrátane kalifornských dážďoviek, dizajnových domácich a záhradných kompostérov, či rôznych pomôcok.

Mesto Žilina nedávno rozdistribuovalo nádoby na kompostovanie pre bytové domácnosti, nájdete tu aj kompostovateľné vrecká, vhodné práve na domáce kompostovanie.

Všetky produkty a odborné poradenstvo od tých najpovolanejších dostanete aj na predajni v Rosine. Navštíviť môžete aj elektronický obchod na www.eshop.kompostuj.me 

 

 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR Kompostuj.me