Župné vakcinačné centrá v Žilinskom kraji majú voľné kapacity cez víkend aj týždeň


Foto: Župné vakcinačné centrá v Žilinskom kraji majú voľné kapacity cez víkend aj týždeň Foto: ilustračné - ŽSK

Žilinský samosprávny kraj vyzýva obyvateľov na očkovanie, v jeho očkovacích centrách sú stále dostupné miesta. Občania môžu využiť možnosť očkovania cez víkend aj v týždni v rámci zverejnených vakcinačných centier vrátane Veľkokapacitného očkovacieho centra ŽSK.

Len v Žiline je denná kapacita 1100 osôb, po otvorení novej fázy očkovania sú vakcíny dostupné aj pre ľudí od 40 rokov. Žilinská župa zaviedla minulý týždeň pre skupiny zdravotne znevýhodnených občanov objednávací systém náhradníkov na vakcináciu.

Registráciu takýchto pacientov robí lekár, ktorý najlepšie pozná zdravotný stav pacienta a vie mu zabezpečiť dostupnosť pre včasné zaočkovanie. „Preto je dôležité, aby práve lekári reflektovali na náš náhradnícky objednávací systém a pomáhali sa včas dostať k vakcinácii práve tým najzraniteľnejším ľuďom,“ zdôraznila riaditeľka odboru zdravotníctva Silvia Pekarčíková.

Počet zaočkovaných ľudí aspoň prvou dávkou v Žilinskom kraji prekročil 12. apríla 2021 hranicu stotisíc, priemerná rýchlosť očkovania počas mesiaca apríl je na úrovni 1 436 vakcín denne. Druhú dávku už dostalo 38 216 obyvateľov Žilinského kraja.

Mapa vakcinačných centier v kraji. Zdroj: ŽSK



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: ŽSK