AKTUÁLNE: Od budúceho pondelka sa otvoria všetky obchody, pre vstup bude potrebný test


Foto: AKTUÁLNE: Od budúceho pondelka sa otvoria všetky obchody, pre vstup bude potrebný test

Od budúceho pondelka 19. apríla 2021 budú môcť obchody na Slovensku otvoriť a poskytovať služby zákazníkom, na dnešnej tlačovej konferencii o tom informuje bývalý predseda vlády a minister financií Igor Matovič.

Podmienkou bude kapacita a maximálny počet osôb, prepočítaný na 15m2/osoba podľa plochy prevádzky. Vstup bude umožnený len osobám s negatívnym výsledkom testu alebo niektorým výnimkám (prekonanie ochorenia, diagnózy neumožňujúce testovanie a podobne).

Povolený bude aj pohyb mimo okres, rovnako s testom. Otvoria sa hotely a penzióny, avšak zatiaľ bez reštaurácií. Šport v exteriéri bude povolený pre maximálne 6 osôb. „Klesanie čísel sa spomaľuje, to znamená, že pri takomto obrovskom uvoľnení, ktoré vyplýva z COVID automatu, je veľké riziko zhoršenia,“ dodal Matovič.

Prepnutie COVID automatu do bordovej umožnil pokles 7-dňového priemeru prípadov a hospitalizovaných pacientov, ktoré klesli pod 2500. Na lôžkach intenzívnej starostlivosti je 75 percentná obsadenosť. Reprodukčné číslo je tesne pod úrovňou 1. 


Sledujte tlačovú konferenciu

Tipy odborníkov, medzi nimi aj kvalitné vetranie. Zdroj: FB OĽANO



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu