VIDEO: Pri požiari auta na sídlisku Vlčince bola spôsobená škoda 2-tisíc eur, prípad vyšetruje polícia


Foto: VIDEO: Pri požiari auta na sídlisku Vlčince bola spôsobená škoda 2-tisíc eur, prípad vyšetruje polícia

V piatok 9. apríla 2021 došlo približne hodinu pred polnocou k požiaru zaparkovaného osobného auta na žilinskom sídlisku Vlčince. Plamene osvetľujúce okolité byty a hustý stúpajúci dym upútali pozornosť viacerých obyvateľov ulice Trnavská, ktorí zalarmovali tiesňovú linku.

Na miesto boli Krajským operačným strediskom Hasičského a záchranného zboru v Žiline vyslaní celkom piati hasiči s dvomi kusmi techniky. Požiar sa im podarilo dostať pod kontrolu do niekoľkých minút, z osobného auta však zostal už len vrak.

Počet požiarov osobných áut v Žiline naďalej stúpa, naposledy horelo na sídlisku Hájik. Polícia aj v tomto prípade začala trestné stíhanie, okolnosti požiaru sú predmetom prebiehajúceho policajného vyšetrovania.



„V predmetnej veci poverený príslušník Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline začal trestné stíhanie vo veci prečinu poškodzovania cudzej veci. Požiarom vznikla majiteľovi škoda vo výške 2 tisíc eur V súčasnej dobe vykonávame všetky potrebné úkony a opatrenia v zmysle Trestného poriadku s cieľom objasnenia skutku,“ spresnila žilinská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová.


 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu