Za víkend vykonali v okrese Žilina takmer 20 tisíc AG testov, pozitívnych bolo 64 prípadov


Foto: Za víkend vykonali v okrese Žilina takmer 20 tisíc AG testov, pozitívnych bolo 64 prípadov Foto: ilustračné - ŽSK

Počas uplynulého víkendu 10 a 11. apríla 2021 vykonali mobilné odberové miesta, posilnené aj o mestské kapacity a dodatočné miesta v niektorých obciach pri Žiline, spolu 19 796 antigénových testov.

Cez víkend vďaka týmto takmer 20-tisíc testom odhalili 64 pozitívnych osôb s koronavírusom, čo predstavuje percentuálnu mieru pozitivity na úrovni 0,32 percenta. Výsledky za kompletný okres Žilina a všetky ostatné zverejňuje Inštitút zdravotných analýz.

Dnešným dňom dochádza v niektorých regiónoch k zmene v regionálnej charakteristike COVID semaforu. Okres Žilina ale zostáva naďalej zaradený v bordovom pásme.

Hoci podľa regionálneho automatu by malo dôjsť k zmierneniu opatrení napríklad pri niektorých prevádzkach, stále platí vyhláška Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Žiline (RÚVZ ZA) z dňa 17. marca 2021.


Podľa tej je zakázaný takzvaný predaj cez okienko, teda predaj alkoholických a nealkoholických nápojov z prevádzok. Rovnako sú zakázané stretnutie spoločenského charakteru.

V nemocniciach na celom Slovensku je aktuálne hospitalizovaných 2 456 pacientov, z nich potvrdené ochorenie má 2 292 ľudí. Na JIS je 210 pacientov, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 297 osôb.

„Počet potvrdených úmrtí na pľúcnu formu COVID-19 vzrástol o 65 prípadov. Celkový počet úmrtí “na Covid” je 10 630 a celkový počet úmrtí “s Covidom” je 2 016,“ informuje ministerstvo zdravotníctva.

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu