Záchranársky vrtuľník zo Žiliny zasahoval v sobotu hneď dvakrát, pomáhali aj mužovi, ktorého prešiel traktor


Foto: Záchranársky vrtuľník zo Žiliny zasahoval v sobotu hneď dvakrát, pomáhali aj mužovi, ktorého prešiel traktor Foto: ilustračné - lzs.ate.sk

V sobotu 10. apríla 2021 leteli záchranári na pomoc cyklistke do obce Klokočov, ktorá po páde ostala ležať na krátku dobu v bezvedomí. Po ošetrení ju previezli do nemocnice v stabilizovanom stave:

Záchranári jej na mieste poskytli neodkladné zdravotné ošetrenie a preniesli k vrtuľníku. Lekár leteckých záchranárov jej doplnil liečbu a po preložení na palubu bola 66-ročná pacientka s otrasom mozgu, tržnými ranami na hlave a dolnej končatiny v stabilizovanom stave vrtuľníkom prevezená do Kysuckej nemocnice v Čadci,“ informuje Letecká záchranná služba (LZS).

Už počas návratu na základňu dostali záchranári na palubu ďalšie hlásenie o pomoc, pilot preto nabral smer na Turzovku. Na Kysuciach potreboval pomoc 63-ročný muž, ktorého pri práci na poli nešťastne prešiel traktor. Vo vážnom stave ho po ošetrení previezli do nemocnice v Žiline. Traktor mužovi spôsobil poranenia v oblasti hrudníka a chrbtice:

„Zasiahol mu najmä hrudník a chrbticu. Lekár bol k zranenému vysadený z opretia vrtuľníka. Na mieste ho záchranári ošetrili a pripravili na evakuáciu z miesta pomocou palubného navijaka. S pomliaždeným hrudníkom a podozrením na zlomeninu chrbtice bol vo vážnom stave leteckými záchranármi transportovaný do Fakultnej nemocnice v Žiline.“


 

 

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: LZS ATE