V areáli bývalých ZŤS v Martine vybudovali priestor stvorený pre veľké ambície


Foto: V areáli bývalých ZŤS v Martine vybudovali priestor stvorený pre veľké ambície
Galéria: 14 fotiek

Bývalý areál Závodov ťažkého strojárstva (ZŤS) v Martine je nezabudnuteľným miestom, ktoré v minulosti zamestnávalo obrovské množstvo ľudí a prinášalo regiónu prosperitu aj zamestnanosť.

Po rozpade miesto niekoľko rokov chátralo, až kým nezačala jeho kompletná revitalizácia, vďaka ktorej sa priestory bývalých martinských strojárni v celkovej výmere viac ako 73 000 m2 opäť začali prebúdzať k životu.

Projekt NORTH GATE prináša do regiónu opäť prosperitu a rozvoj. Zdroj: LICITOR Development

Projekt revitalizácie dostal názov NORTH GATE a stal sa tak najväčším brownfieldovým projektom v rámci severného Slovenska.

Priestory projektu NORTH GATE sú pre budúcich klientov atraktívnou investíciou, či už z hľadiska variability priestorov, alebo vďaka výhodnej lokalite. Nové haly sú stvorené pre tých, ktorí hľadajú ideálne miesto, kde by mohli sústrediť všetky svoje činnosti a tým zefektívniť interné procesy v rámci spoločnosti.

Desaťtisíce metrov štvorcových moderných priestorov s multifunkčným využitím

Aktuálne sú po obnove hala T4 - skúšobňa motorov, ktorá už bola medzičasom odovzdaná klientovi, a hala T10 - traktoráreň, ktorá je rovnako úspešne dokončená a odovzdaná. Obe haly dnes slúžia ako výrobný, administratívny a prevádzkový priestor.

Tretia hala, T42 - Veľká Obrobňa, s celkovou výmerou viac ako 42 000 m² je ešte v procese výstavby. Jej priestory si môžu klienti už dnes zarezervovať do prenájmu a budú ich môcť využívať napríklad ako výrobno-skladovacie či administratívne priestory. 

 

Prehľad voľných priestorov nájdete na tomto odkaze.



Jedným z prvých budúcich “obyvateľov” haly T42 je slovenský líder v segmente kníhkupectiev Martinus. V objekte vzniknú výrobné a prevádzkové priestory vhodné pre rôzne účely, ktoré je možné prispôsobiť potrebám budúcich klientov.

Areál poskytli na výcvik záchranárskych psov

Prvých 5 000 m2 bude pre klientov dostupných od augusta 2021. Ďalších 10 až 15-tisíc m2 pribudne v decembri. Revitalizácia neustále napreduje aj vďaka veľkej zásluhe finančného partnera projektu - Slovenskej sporiteľni.

„Aj napriek tomu, že časť projektu ešte nemá svoju finálnu podobu, využitie si už našiel. Pozostatky po búracích prácach a priestory zavalené sutinami sme sprístupnili Kynologickému záchrannému zboru, ktorého členovia využili tieto nepriaznivé podmienky na výcvik záchranárskych psov,“ dodáva Ivana Lešťanová zo spoločnosti LICITOR development.


Zdroj: LICITOR Development

 

Viac informácií nájdete na www.northgate.sk

 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR LICITOR development