30-ročný Viktor sa päť rokov vyhýbal nástupu do väzenia, vďaka karanténe ho policajti zastihli doma


Foto: 30-ročný Viktor sa päť rokov vyhýbal nástupu do väzenia, vďaka karanténe ho policajti zastihli doma Foto: ilustračné / Ministerstvo vnútra SR

Policajtom sa podarilo po piatich rokoch zadržať muža z Ružomberka, ktorý sa vyhýbal nástupu do výkonu trestu odňatia slobody. Do väzenia ho poslal súd za krádež ešte v roku 2016, odvtedy po ňom polícia pátrala.

Podľa polície vtedy 25-ročný Viktor o svojej situácii vedel, zámerne si nepreberal zásielky a vyhýbal sa tak spravodlivému konaniu. Jeho následné kroky mali smerovať do zahraničia, odkiaľ sa tento rok vrátil späť domov.

Cestovanie počas pandémie je v súčasnosti sťažené nielen pre bežných občanov ale najmä pre zločincov na úteku. Prechod cez štátne hranice komplikujú kontroly či povinná karanténa.

„Či už z odrazu objavenej slušnosti, či nevedomosti alebo strachu pred postihom sa Viktor rozhodol splniť do bodky mimoriadne opatrenia a dobrovoľne sa zaregistroval do domácej karantény. Policajti pravidelne kontrolujú dodržiavanie domácej karantény osôb, ktoré prišli zo zahraničia. Nebolo tomu inak ani v tomto prípade,“ spresňuje polícia na sociálnej sieti.

Príslušníkov polície prekvapilo, keď zistili, že do domácej karantény na určitej adrese v Ružomberku sa prihlásil roky hľadaný muž. O to viac boli prekvapení, keď dotyčného pri osobnej návšteve zastihli doma. Hľadaný Viktor bol ešte v ten istý deň eskortovaný do väzenia.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu