V ranných hodinách zasiahlo Žilinský kraj snežene a poľadovica, došlo k viacerým dopravným nehodám


Foto: V ranných hodinách zasiahlo Žilinský kraj snežene a poľadovica, došlo k viacerým dopravným nehodám

Pod komplikácie na cestách v Žilinskom kraji sa počas dnešného rána podpísalo nepriaznivé počasie. Sneženie a poľadovica spôsobili viaceré obmedzenia na frekventovaných cestných spojeniach. Krajské operačné stredisko polície v Žiline už v skorých ranných hodinách upozornilo na komplikácie na Kysuciach, Liptove aj Orave.

Problémom sa nevyhli ani vodiči v Žiline, kde najhoršiu situáciu zaznamenali na ceste medzi obcou Hôrky a mestskou časťou Závodie. Pre poľadovicu bola cesta neprejazdná a autá zostali odstavené až do príchodu vozidla údržby.

V žilinskom okrese tiež došlo k dvom dopravným nehodám. Krátko pred pol ôsmou hodinou vyrážali hasiči na pomoc do obcí Stráža a Podhorie. 

Počasie sa podpísalo pod dopravné obmedzenia aj v Čadci, smerom od hraničného priechodu Svrčinovec až do Českej republiky sa skrížilo niekoľko kamiónov. 

Motoristov presúvajúcich sa z Oravy zdržala škodová udalosť, ktorá obmedzila premávku v obci Párnica. Cesta zostala prejazdná v jednom jazdnom pruhu a dopravu museli regulovať príslušníci polície.


O niečo vážnejšia udalosť obmedzila premávku pri Námestove, kde sa v smere od Oravskej Jasenice zrazili štyri vozidlá. Polícia preto musela odkloniť premávku cez obec Vavrečka. Dopravnú nehodu troch osobných motorových vozidiel so zranením evidovali operačné strediská aj priamo v Námestove.

Následky nehody museli záchranné zložky odstraňovať aj v obci Liptovská Sielnica, kde sa mali pri zrážke dvoch áut zraniť niektorí z účastníkov.

Šmykľavé vozovky a poľadovica spôsobovali problémy pri prejazde aj v oblastiach Vychylovky a Makova. Z dôvodu hustého sneženia museli hraničný priechod Donovaly uzavrieť pre vozidlá nad 10 metrov.

V súčasnosti je situácia pomerne stabilizovaná, obmedzenia však môžu pribudnúť s rýchlo sa meniacim počasím. Vodiči by preto mali jazdiť opatrne a dodržiavať bezpečné odstupy od iných vozidiel.

Aktuálne dopravné informácie nájdete na stránke facebook.com/groups/dopravny.servis.zilina


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu