V mestskej časti Závodie plánujú zbúrať starú predajňu potravín a postaviť novú so zelenou strechou


Foto: V mestskej časti Závodie plánujú zbúrať starú predajňu potravín a postaviť novú so zelenou strechou

Obyvatelia žilinskej mestskej časti Závodie by mohli v blízkej budúcnosti získať ďalšiu novú predajňu potravín. Po nedávnej rekonštrukcii prevádzky na ulici Juraja Závodského pripravuje COOP Jednota ďalší projekt.

Na ulici Pod Hradiskom by malo dôjsť k zbúraniu pôvodnej predajne potravín a výstavbe novej. Potvrdzuje to zverejnené oznámenie o začatí územného konania, ktoré sa nachádza na úradnej tabuli mesta Žilina.

Nová budova kopíruje pôdorys pôvodného objektu s čiastočným rozšírením zastavanej plochy do zásobovacieho dvora. Predajňa je navrhnutá ako prízemná budova kompaktného tvaru, ktorá sa otvára do križovatky trojicou výkladov a samostatným vstupom pre zákazníkov.

Výstavba by mala prebiehať na dvoch pozemkoch vo vlastníctve spotrebného družstva COOP Jednota. Čiastočne zasahuje aj na mestský pozemok, ktorý sa nachádza tesne pred vstupom do súčasnej predajne potravín.

Súčasťou novej budovy má byť plochá strecha, ktorá doplní chýbajúcu zeleň vďaka realizácii formou extenzívnej vegetačnej strechy. Dažďová voda z objektu má byť odvádzaná do vsakovacieho zariadenia, ktoré zabezpečí, aby zostala na pozemku a neodtekala do kanalizácie.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu