Počas veľkonočných sviatkov odhalili policajti až 11 vodičov, ktorí nafúkali nad jedno promile


Foto: Počas veľkonočných sviatkov odhalili policajti až 11 vodičov, ktorí nafúkali nad jedno promile

Polícia v Žilinskom kraji posilnila počas veľkonočných sviatkov hliadkovú činnosť. Ani zvýšený počet policajtov na cestách však neodradil niektorých vodičov, aby si sadli za volant pod vplyvom alkoholu. Za štyri dni tak príslušníci zaevidovali až 11 motoristov, ktorí šoférovali s viac než jedným promile.

V piatok 2. apríla odhalili piatich, prvého zastavila hliadka v ranných hodinách na ceste I/61 v Bytči. 49-ročnému šoférovi auta značky Škoda namerali hodnotu 0,59 mg/l čo je v prepočte 1,23 promile.

O niečo neskôr narazila iná hliadka na opitého motoristu v obci Rosina pri Žiline. 21-ročný vodič vozidla značky Peugeot nafúkal pri dychovej skúške hodnotu 0,65 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,35 promile.

Krátko po druhom prípade zastavila a kontrovala policajná hliadka 32-ročného muža jazdiaceho na aute značky Fiat. Žilinskí dopraváci auto zastavili v Rajci, kde vodičovi namerali 1,15 mg/l alkoholu v dychu (2,40 promile).

Štvrtý prípad zaevidovali príslušníci polície v popoludňajších hodinách v meste Žilina. 28-ročný šofér idúci na aute značky Mazda vykonal dychovú skúšku s výsledkom 0,56 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,17 promile.

Posledného nezodpovedného vodiča v tento deň odhalili policajti v Martine. 38-ročný muž idúci na aute značky Volkswagen Passat absolvoval dychovú skúšku s výsledkom 0,62 mg/l alkoholu (1,29 promile).


V sobotu 3. apríla odhalili policajné hliadky počas kontrol iba jedného motoristu jazdiaceho pod vplyvom alkoholu. 29-ročného muža zastavili v obci Staškov (okres Čadca) Pri dychovej skúške namerali šoférovi auta značky Škoda 1,24 mg/l alkoholu v dychu (2,58 promile).

Počas nedele 4. apríla riešili policajti troch nezodpovedných vodičov, ktorým namerali nad jedno promile. Prvého z trojice zastavili v obci Štiavnik (okres Bytča). 20-ročný muž idúci na aute značky Volkswagen Passat nafúkal pri dychovej skúške 0,49 mg/l, čo je v prepočte 1,02 promile.

Druhým bol 42-ročný vodič vozidla Mitsubishi zastavený v obci Olešná (okres Čadca), ktorý mal výsledok dychovej skúšky o niečo horší. Policajti mu namerali až 1,13 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,35 promile.

Posledným z trojice bol 18-ročný motorista, zastavený v obci Sučany (okres Martin) na motorovom vozidle značky Fiat.  Hliadka pri dychovej skúške mužovi namerala 0,63 mg/l alkoholu v dychu (1,31 promile).

Opití nezodpovední vodiči vyrazili na cesty aj v pondelok 5. apríla 2021. Prvého odhalili v ranných hodinách v obci Mútne (okres Dolný Kubín). Zastavený 22-ročný muž nemal vydaný vodičský preukaz a pri dychovej skúške mu policajti namerali 0,81 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,69 promile.

O niečo neskôr natrafili príslušníci polície na opitého vodiča v Martine. 42-ročný muž jazdiaci na aute značky Kia nafúkal 0,55 mg/l alkoholu v dychu (1,15 promile).


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina