Okres Žilina je oddnes v bordovej, zákaz okienkového predaja a spoločenských stretnutí platí naďalej


Foto: Okres Žilina je oddnes v bordovej, zákaz okienkového predaja a spoločenských stretnutí platí naďalej Foto: ilustračné

Dnešným dňom začína platiť nové rozdelenie COVID Automatu, v ktorého regionálnej charakteristike zmení okres Žilina stupeň varovania zo 4. (čierna farba) do 3. (bordová farba). Presunom do miernejšieho stupňa dochádza k uvoľneniu niektorých opatrení. Pre cestu do prírody už nie je potrebný negatívny test.

Stále však platí zákaz pohybu za účelom športu a pobytu v prírode v inom okrese. Zároveň je táto možnosť časovo obmedzená od 05:00 – 20:00 hodiny.

Platnosť testu pri preukázaní sa počas cesty do práce zostáva na úrovni 7 dní ako pri čiernom okrese. Po zmene vyhlášky ale zároveň platí, že s testom vykonaným v rozmedzí 1. až 4. apríla je možno preukázať sa až do 11. apríla. Hygienici povolili aj individuálnu duchovnú starostlivosť.


Nariadenia hygieny o zákaze predaja a stretnutí platia naďalej

Keďže stav v žilinskej nemocnici sa nezlepšuje podľa predpokladov, naďalej zostáva v platnosti 120. vyhláška Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Žiline. Tou nariadil 17. marca regionálny hygienik opatrenia pri ohrození verejného zdravia pre okresy Žilina a Bytča.

V platnosti zostáva zákaz predaja všetkých nealkoholických a alkoholických nápojov určených na priamu konzumáciu vrátane ich predaja na odber so sebou. V súvislosti s dnešným Veľkonočným pondelkom, ktorý je tradične spätý s návštevami, platí aj zákaz realizovania akýchkoľvek stretnutí spoločenskej povahy spojených najmä s konzumáciou pokrmov a nápojov.

Podľa vyhlášky je naďalej zakázané organizovanie hromadných podujatí divadelných, hudobných, filmových alebo iných umeleckých predstavení, športových podujatí v interiéri aj exteriéri. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu