Pri drogovej razii v Žiline zadržali 30-ročného Miroslava, vyšetrovateľ navrhol väzobné stíhanie


Foto: Pri drogovej razii v Žiline zadržali 30-ročného Miroslava, vyšetrovateľ navrhol väzobné stíhanie Foto: KR PZ Žilina

Žilinská polícia má za sebou v poradí už tretiu úspešnú akciu, ktorá bola zameraná na odhaľovanie drogovej trestnej činnosti a jej aktérov. Zásah vykonali v uplynulých dňoch kriminalisti spoločne s policajtmi z pohotovostného policajného útvaru Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

Počas razie zadržali 30-ročného Miroslava zo Žiliny, ktorý dobrovoľne vydal papierovú skladačku s obsahom žltohnedej kryštalickej látky.

„Predbežným skúmaním časti zaisteného materiálu bolo zistené, že ide o pervitín v množstve, ktoré zodpovedá minimálne 78 bežným jednotlivým dávkam drogy. Vyšetrovateľ obvinil 30-ročného Miroslava zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi,“ spresnilo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline.

Policajný vyšetrovateľ zároveň spracoval podnet na návrh na väzobné stíhanie obvineného. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.


Kryštalickú látku zaistili aj počas nedávnej policajnej akcie na sídlisku Hliny - na ulici Bajzova. Vyšetrovateľ v tomto prípade obvinil 26-ročnú Alžbetu.

V ďalšom prípade našli pri zásahu marihuanu, ktorej množstvo zodpovedalo minimálne 153 bežným jednotlivým dávkam drogy. Polícia tu obvinila 21-ročného Samuela z okresu Žilina.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina