Mesto hľadá zhotoviteľa projektovej dokumentácie pre rekonštrukciu mostov na ulici Sv. Cyrila a Metoda


Foto: Mesto hľadá zhotoviteľa projektovej dokumentácie pre rekonštrukciu mostov na ulici Sv. Cyrila a Metoda

V prípade riešenia zlého technického stavu dvoch mostov na ulici Sv. Cyrila a Metoda na sídlisku Vlčince nastal posun. Mesto Žilina vyhlásilo v utorok 30. marca 2021 verejnú súťaž, ktorej predmetom je poskytnutie služby na vypracovanie projektovej dokumentácie pre stavebné povolenie.

O nevyhovujúcom stave mostných objektov sme informovali už niekoľkokrát. Situácia sa rokmi čoraz viac zhoršuje, vždy po zimnom období pribúdajú nové praskliny a poškodenia. Po rokoch nečinnosti konečne svitá nádej na opravu.

Samospráva hľadá zhotoviteľa kompletnej dokumentácie s podrobnosťami pre realizáciu stavby vrátane odborného autorského dohľadu a inžinierskej činnosti. Predpokladaná hodnota zákazky bola určená na sumu 20 500 eur bez DPH.

Lehota na predkladanie ponúk je stanovená najneskôr do 14. apríla 2021 - 10:00 hod., kritérium na vyhodnotenie bude celková cena. Víťazný uchádzač následne musí dodať hotovú dokumentáciu najneskôr do 3 mesiacov.

Na základe vypracovanej dokumentácie by tak v prípade priaznivého vývoja situácie bolo možné získať stavebné povolenie na prelome rokov 2021 a 2022 a obnovu odštartovať v budúcom roku.


Galéria: 13 fotiek

Rozsah prác na spracovanie projektovej dokumentácie:

  • projekt bude riešiť celkovú komplexnú rekonštrukciu mosta (mostný zvršok, nosná konštrukcia, spodná stavba) na ul. Sv. Cyrila a Metoda, Žilina - Vlčince (pravý a ľavý mostný objekt),
  • návrh na vykonanie doplňujúcich činností (opatrení)  pred rekonštrukciou mosta
  • projekt bude vychádzať zo záverov Správy o diagnostike mostného objektu, spracovaného firmou Structing, s.r.o. v 12/2019 a rovnako aj zo Záznamu z prehliadky mosta z 09.03.2021 vypracovanej firmou Structing, s.r.o.,
  • dokumentácia bude obsahovať všetky ďalšie objekty, ktoré sú potrebné pre realizáciu stavby a časti PD v súlade s príslušnými normami a predpismi
  • Projekt bude obsahovať projekt dočasného dopravného značenia (DDZ), projekt trvalého dopravného značenia (TDZ) a v prípade potreby aj projekt organizácie výstavby (POV)
  • dokumentácia bude obsahovať všetky objekty, ktoré sú potrebné pre realizáciu stavby, výkaz výmer a rozpočet a časti PD v súlade s príslušnými normami a predpismi

Posun nastal aj v prípade starej betónovej lávky, ktorá vedie ponad ulicu Obchodná.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu