Strašidelný hrad idú dostavať. Vznikne obchod, parkovisko, aj kaviareň


Foto: Strašidelný hrad idú dostavať. Vznikne obchod, parkovisko, aj kaviareň

Viacerí fanúšikovia nás kontaktujú so žiadosťou o informácie k strašidelnému hradu na sídlisku Solinky. Podľa ich slov prebiehajú na stavbe práce a je tam vidieť častý pohyb osôb. Rozostavaná stavba uprostred sídliska má dostať nové využitie. Na mieste má vyrásť nové obchodné centrum.

“Potvrdzujem, že prípravné práce na Solinkách sme začali. Objekt plánujeme dostavať v zmysle vydaného stavebného povolenia ako nákupné stredisko,” povedala pre portál Žilina24 Lucia Sedláková, konateľka spoločnosti WhiteWine.


“V septembri 2014 informoval majiteľ stavby, že intenzívne rokuje s najvážnejším záujemcom, so spoločnosťou BILLA o prenájme obchodných priestorov, ktoré vzniknú po dostavbe stavby uprostred sídliska Solinky. Spoločnosti skupiny Drevona už začali aj s inžinierskou prípravou na dostavbu. Pre dostupnosť nového obchodného centra bude nevyhnutné zabezpečiť dostatočný počet parkovacích miest. Preto spoločnosti skupiny Drevona požiadali Mesto o odpredaj časti pozemku patriaceho Mestu vo výmere 450 metrov štvorcových,” povedal hovorca mesta Pavol Čorba.

Na prízemí vznikne po dostavbe predajňa BILLA, na prvom poschodí výstavná predajňa Drevona a druhé poschodie bude využité na ďalšie komerčné účely. Časť strechy má byť využitá ako terasa kaviarne.

“V rámci rokovaní sme taktiež dohodli, aby boli tieto nové parkovacie miesta pri obchodnom centre bezplatne dostupné verejnosti mimo otváracích hodín obchodných prevádzok,” povedal primátor mesta Igor Choma.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu