Žilinskí kriminalisti s policajtmi zadržali 21-ročného Samuela, obvinený je z drogovej trestnej činnosti


Foto: Žilinskí kriminalisti s policajtmi zadržali 21-ročného Samuela, obvinený je z drogovej trestnej činnosti Foto: KR PZ Žilina

V nedeľu 28. marca prebehla v Žiline ďalšia policajná akcia, ktorá bla zameraná na odhaľovanie drogovej trestnej činnosti. Zásah vykonali kriminalisti z Okresného riaditeľstva Policajného zboru spoločne s policajtmi z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

Počas zásahu bol zadržaný mladý muž vo veku 21 rokov, ktorý dobrovoľne vydal vrecko s neznámou sušenou zelenou rastlinou. Tá bola zaslaná na expertízu, ktorá potvrdila, že ide o marihuanu.

„Predbežným skúmaním časti zaisteného materiálu bolo zistené, že ide o marihuanu v množstve, ktoré zodpovedá minimálne 153 bežným jednotlivým dávkam drogy,“ potvrdila hovorkyňa žilinskej polície Gabriela Kremeňová.

Vyšetrovateľ obvinil 21-ročného Samuela z okresu Žilina zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi.


Zároveň navrhol väzobné stíhanie obvineného, o ktorom musí rozhodnúť okresný súd. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.

Za uplynulé dni ide už o druhú úspešnú akciu žilinskej polície. Pri predošlom zásahu bola zadržaná 26-ročná Alžbeta a zaistená kryštalická látka.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina