V prípade rekonštrukcie lávky na ulici Obchodná na sídlisku Vlčince bolo začaté stavebné konanie


Foto: V prípade rekonštrukcie lávky na ulici Obchodná na sídlisku Vlčince bolo začaté stavebné konanie Foto: Odkaz pre starostu

Na zlý technický stav lávky pre peších, ktorá sa nachádza na ulici Obchodná na sídlisku Vlčince, upozorňujú obyvatelia už niekoľko rokov. Premostenie široké približne 4,6 metra nachádzajúce sa vo výške takmer päť metrov nad cestou má viaceré poškodenia.

S postupným zhoršovaním stavu je preto potreba rekonštrukcie čoraz väčšia. Žilinský mestský poslanec Róbert Kašša začiatkom tohto mesiaca informoval, že samospráva sa už problémom aktívne zaoberá. Potvrdzuje to aj oznámenie o začatí stavebného konania zverejnené na úradnej tabuli mesta.

Žilinský stavebný úrad na základe podanej žiadosti začal stavebné konanie pre stavbu s názvom „Rekonštrukcia lávky na ulici Obchodná, Žilina - Vlčince“, nachádzajúcu sa na troch pozemkoch vo vlastníctve mesta.

„Hlavná časť rekonštrukcie spočíva vo výmene časti podpier a celej nosnej konštrukcie vo výmene mostného zvršku a záchytného bezpečnostného zariadenia. Navrhnuté sú sanačné úpravy povrchov ponechanej časti podpier, opôr a priľahlých krídel,“ uvádza sa v oznámení.


Pri obnove lávky sa počíta s možnosťou financovania z eurofondov. Premostenie má totiž tvoriť súčasť cyklotrasy, ktorá povedie cez sídlisko. Začiatok prác predpokladajú zástupcovia mesta v roku 2022.

„Ak sa všetko podarí, rekonštrukcia by sa mohla začať už v budúcom roku bez zásadného dopadu na rozpočet mesta,“ spresnil Róbert Kašša.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu