VIDEO: Nemocnicu v Žiline navštívila prezidentka, podporila personál v krízovej situácii


Foto: VIDEO: Nemocnicu v Žiline navštívila prezidentka, podporila personál v krízovej situácii
Galéria: 14 fotiek

Dnes 24. marca 2021 navštívila Fakultnú nemocnicu s poliklinikou v Žilina prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová, dôvodom jej návštevy bol kritický stav v nemocnici a snaha o podporu personálu, ktorý pracuje na zabezpečení starostlivosti pre celý región. Zároveň vyzvala na dodržiavanie opatrení.

„Slov vďaky nebude nikdy dosť za to, čo všetko robia a v akých náročných podmienkach pracujú. Ako dlho to trvá, koľko hodín denne trávia prácou. Žilinská nemocnica má náročné podmienky, pretože je spádovou pre vyše trištvrte milióna ľudí a situácia s covid pacientmi sa nezlepšuje,“ dodala hlava štátu.

Prezidentka vyzvala sestry z ostatných regiónov, kde nie je situácia tak kritická, na solidaritu a výpomoc aspoň na niekoľko dní. Zároveň dodala, že Slovensko potrebuje stabilizáciu zdravotníckeho personálu.


„Vieme, že krajiny okolo nás sa rozhodli pristúpiť k zvýšeniu platov pre zdravotníkov. Je najvyšší čas, aby aj Slovenská republika vyslala tento signál zdravotníckemu personálu,“ dodala Čaputová.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu