AKTUÁLNE: Vláda dnes obmedzila vychádzanie do prírody, možné bude len od 5:00 ráno do 20:00 večer


Foto: AKTUÁLNE: Vláda dnes obmedzila vychádzanie do prírody, možné bude len od 5:00 ráno do 20:00 večer Foto: ilustračné - obec Ochodnica

Na dnešnom rokovaní schválila vláda Slovenskej republiky nové uznesenie, ktorým mení protiepidemiologické opatrenia vo výnimočnom a núdzovom stave. Podľa jeho znenia sa od zajtrajšieho dňa, štvrtku 25. marca 2021, povolí cesta na účel pobytu v prírode vrátane individuálneho športu v rámci okresu a späť len v čase od 05:00 do 20:00 hodiny.

Uznesenie mení jednu z výnimiek: „S účinnosťou od 25. marca 2021 v čase od 05.00 hod. do 20.00 hod. cestu na účel pobytu v prírode vrátane individuálneho športu v rámci okresu a cestu späť, za predpokladu, že sa má takýto pobyt v rámci okresu vykonať v okrese.“

Naďalej platí, že v prvých troch stupňoch ostražitosti regionálneho COVID automatu nie je potrebný test na pohyb v okrese. V štvrtom, teda čiernom, je potrebný test s negatívnym výsledkom, ktorý nesmie byť starší ako 7 dní.


Preukazovanie testu sa týka len osôb vo veku od 15 do 65 rokov, výnimku majú aj tie osoby, ktoré boli zaočkované oboma dávkami a od tohto očkovania uplynulo aspoň 14 dní. Rovnako patria medzi výnimky niektoré zdravotné kontraindikácie a diagnózy.

Zastupujúci minister zdravotníctva SR Eduard Heger na tlačovom brífingu poprosil milovníkov západov a východov slnka, aby ešte so svojím koníčkom počkali na zlepšenie situácie. Takisto načrtol, že COVID automat sa pravdepodobne do Veľkej noci nebude meniť.

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu