Horskí záchranári od polnoci pátrali po nezvestnej 79-ročnej žene, ktorá sa nevrátila domov


Foto: Horskí záchranári od polnoci pátrali po nezvestnej 79-ročnej žene, ktorá sa nevrátila domov Foto: Horská záchranná služba

Dnes 23. marca 2021 bola Horská záchranná služba (HZS) krátko po polnoci požiadaná príslušníkmi Policajného zboru o súčinnosť pri pátraní po nezvestnej 79-ročnej obyvateľke Liptovského Mikuláša. Žena odišla z domu ešte v predchádzajúci deň popoludní pričom do neskorých nočných hodín sa nevrátila.

„Do pátrania sa zapojili záchranári a psovodi Horskej záchrannej služby zo Západných a Nízkych Tatier, Veľkej Fatry, Školiaceho strediska a Strediska lavínovej prevencie. Ešte počas noci a dnešného dopoludnia prepátravali vytypované lokality v blízkosti lesoparku Haj-Nicovô a toku rieky Váh,“ spresňujú horskí záchranári na sociálnej sieti.

Záchranári HZS zo Strediska lavínovej prevencie pomocou pátracieho dronu prehľadávali okolité lúky. Ženu sa napokon podarilo nájsť náhodným okoloidúcim.

Po noci strávenej vonku bola podchladená, dehydrovaná, dezorientovaná, s viacerými poraneniami po tele.  Po poskytnutí prvej pomoci ju záchranári previezli do nemocnice na ďalšie ošetrenie. Pátracia akcia bola ešte v dopoludňajších hodinách úspešne ukončená.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Horská záchranná služba