V žilinskej nemocnici vypadol z balkóna 53-ročný pacient, utrpel viaceré zlomeniny


Foto: V žilinskej nemocnici vypadol z balkóna 53-ročný pacient, utrpel viaceré zlomeniny

Dnes 17. marca v skorých ranných hodinách došlo vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Žiline k nešťastnej udalosti. Z balkóna na druhom poschodí interného oddelenia vypadol 53-ročný pacient, ktorý následne dopadol na plechovú konštrukciu vzduchotechniky.

Muž bol v stave delíria, pričom už približne okolo štvrtej hodiny ráno chodil po chodbách a izbách, bol agresívny a čiastočne ohrozoval ostatných pacientov. Zdravotníci začali situáciu riešiť za asistencie psychiatra, ktorý mu nasadil liečbu.

„Pacient bol fixovaný, napriek tomu vzhľadom na svoju agresivitu a silu sa z fixačných pomôcok, žiaľ, dostal. Približne medzi šiestou a siedmou hodinou ráno sa mu podarilo dostať na balkón, preliezol zábradlie a napriek snahe lekárky, ktorá sa mu v tom snažila zabrániť, z tohto zábradlia prepadol,“ uviedla hovorkyňa žilinskej nemocnice Lenka Záteková.

K mužovi okamžite prišla lekárka aj ďalší zdravotníci, po páde bol pri vedomí. Utrpel viaceré zlomeniny a musel absolvovať niekoľko vyšetrení a ošetrenie na urgentnom príjme. Zdravotníci po komunikácii s pacientom zistili, že si na tieto udalosti vôbec nepamätá. Momentálne ho kvôli zraneniam čaká operácia.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu