Štát získal finančný príspevok na projektovú dokumentáciu úseku D3 Žilina, Brodno - Kysucké Nové Mesto


Foto: Štát získal finančný príspevok na projektovú dokumentáciu úseku D3 Žilina, Brodno - Kysucké Nové Mesto

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) podpísala zmluvu na nenávratný finančný prostriedok pre projekt úseku diaľnice D3 Žilina, Brodno - Kysucké Nové Mesto. Na realizáciu projektovej dokumentácie potrebnej k výstavbe vyše 11 kilometrov dlhej trasy budú poskytnuté finančné prostriedky z Európskych štrukturálnych a investičných fondov.

„Vďaka tomu môžeme prefinancovať náklady projektu z európskych fondov, čím ušetríme zdroje štátneho rozpočtu. Táto dokumentácia bude podkladom pre verejné obstarávanie na zhotoviteľa stavby a zároveň tým vytvárame priestor na spustenie stavebných prác na diaľnici D3, ktorá je našou prioritou pre programové obdobie 2021 - 2023,“ spresnil na sociálnej sieti minister dopravy Andrej Doležal.

Celková výška príspevku, ktorý štát získa, predstavuje sumu približne 2,3 milióna eur. Rezort dopravy sa už v minulosti opakovane vyjadril, že príprava a výstavba diaľnice D3 na Kysuciach patrí k jeho prioritám. Svedčí o tom aj nedávna súťaž na zhotoviteľa privádzača v Kysuckom Novom Meste.


Svoje cenové ponuky predložilo celkom deväť uchádzačov. Súťažná komisia v súčasnosti vykonáva proces hodnotenia cenovej časti a posudzuje splnenie všetkých podmienok účasti. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Národná diaľničná spoločnosť